Apunts

Mossèn Jaume Reixach i Felipe

Aquest diumenge, dia 8 de maig, vam veure, amb sorpresa, eI traspàs d’un mossèn de qui feia temps que no sabíem gaire res. Un home d’una gran cultura, filòleg i poeta, que a part de la tasca com a capellà, va ocupar diversos càrrecs, entre els quals el de director del Collell, en el decurs d’uns anys; després va ser rector de la parròquia del Carme i més tard, de Riells. Com a escriptor i poeta, va guanyar diversos premis literaris, i essent rector del Carme va ser un dels promotors, juntament amb veïns de la parròquia, de la Nit de Poetes, que ja ha complert els vint-i-cinc anys de durada, i s’ha convertit en un acte literari ben important a la nostra ciutat.

El vàrem conèixer formant part de la junta de les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de Girona, en què en el decurs d’uns anys venia a fer-nos una conferència. És cert que tenia una manera de pensar sobre el Vaticà i la funció de l’Església que diferia un xic del pensament més generalista, i això no acabava d’agradar als seus superiors jeràrquics, però fou arran d’uns fets succeïts a casa seva, dels quals no s’ha sabut ben bé l’entrellat, que sumats al que hem dit abans li ocasionaren ser apartat de les seves funcions. Evidentment no som qui per donar la raó a un o a altres; el que sí que podem dir, a través dels seus familiars, és que ho ha passat molt malament. Tot i així li ha arribat la crida a la residència Bisbe Sivilla de l’església gironina, on ha estat molt ben atès i ha mort dignament. Això segurament li ha permès una mena de reconciliació, i finalment se n’ha anat en pau a l’altra vida, on ara ja descansa.

Vagi la nostra condolença per als seus familiars. El nostre parer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.