Edicions del Bullent publica una obra sobre el poble sahrauí

A la col·lecció «Claus per entendre el món», Edicions del Bullent ha posat sobre paper la història de Zag, un xiquet sahrauí, és acollit per la família de Miquel per passar un parell de mesos a sa casa.

Durant eixe temps Zag es troba un món amb un paisatge i uns costums completament diferents a la seua vida al desert. Però seran principalment Miquel i els seus amics, qui descobriran la realitat sobre el poble sahrauí: un poble dividit, part del qual està sotmès a una terrible invasió militar i part arraconat a la hammada, la zona més àrida del desert, on sobreviuen en camps de refugiats gràcies a una minsa ajuda internacional.

Veuran també com han anat passant els anys i la situació dels sahrauís s'ha fet cada vegada més desesperant a causa de la hipocresia que alguns anomenen diplomàcia.

Francisco Collado Cerveró és l'autor d'aquestaobra publicada. Va estudiar Història però treballa com a bibliotecari des de fa un fum d'anys. Ha publicat un llibre sobre la història del moviment okupa a la ciutat de València.

Un dels motius per presentar aquesta nova publicació és donar visibilitat i alertar els més joves de la nostra societat de les injustícies envers un poble oblidat i castigat com el sahrauí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda