Música

La crònica

Aliment per a l’ànima

Hi ha gustos, textures, sabors i sonoritats que concentren tanta autenticitat que cap paladar, ni el més exigent, s’hi pot resistir. Pep Nogué i Jordi Jacas, des de la cuina d’El Molí de l’Escala, i la Fundación Tony Manero (FTM), des de l’escenari, van crear dissabte una alquímia perfecta amb la combinació dels millors productes de les comarques gironines del segell Girona Excel·lent i la música disco. El respecte per la matèria primera va ser el sòlid nexe d’unió entre la gastronomia i la música que té com a objectiu el Gastromusical, que aquest dissabte dia 22 tancarà l’onzena edició amb el Gastrokids & Familiaria al jaciment d’Empúries.

L’altre fil d’unió entre els dos camps el va sintetitzar perfectament l’integrant i cantat de la FTM Miguelito Superstar: “La cuina i la música tenen en comú que ens alimenten l’esperit.” I així va ser. El recorregut pels productes del territori, potenciant la seva qualitat –de la qual Nogué i Jacas van fer un elogi brillant tant de paraula com d’obra–, va suposar un viatge inspirador i deliciós en onze plats, des de les olives farcides amb anxoves marinades fins al gelat de ratafia Russet amb teules Trias. Tal com Pep Nogué va anunciar, ens vam “menjar”, des de la costa fins a l’interior, tot el territori.

El relleu el van agafar la FTM, en un semiacústic en format de quintet, integrat per Paquito Sex Machine –que va exercir el paper de dinamitzador–, Miguelito Superstar, Lalo López, Deliciosa Smith i Marc Benaiges. L’aposta va servir per tornar a corroborar que el treball de reivindicació honesta del disco-funk que van iniciar fa dues dècades continua sent el seu objectiu. Des de l’arrencada amb Inevitable van fer que el moviment de mandíbula deixés pas al moviment del tren inferior, ja sigui en forma de tímid moviment de peus o bé fins a la més desinhibida remenada de malucs; hi va haver de tot. Durant una quinzena de temes van impregnar l’espai d’una atmosfera discotequera repassant els seus clàssics, també amb versions, com ara Dance usted i acabant amb el Supersexy Girl, el seu hit més mediàtic.

Entre les cançons escollides per a la vetllada també hi havia Adoro este rollo, en la lletra de la qual trobem perfectament descrit el sentiment que tant els cuiners com la FTM van saber transmetre per tancar la primera setmana de Gastromusical: “Pongo el corazón en cada cosa en que me meto y eso es ser honesto.” Bon producte, tractat amb honestedat. El millor aliment per a l’ànima.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA