Música

Luz: “Evito la rutina”

Luz Casal, una habitual dels festivals empordanesos, actua avui al Festival de la Porta Ferrada, dins la llarga gira de ‘Que corra el aire’, que va iniciar a Girona

“Vaig anar a Cap Roig a veure Katie Melua. Sóc també públic i està bé posar-te a l’altre costat”

Luz Casal és una presència habitual en els grans festivals d’estiu empordanesos, alguna vegada fins i tot com a espectadora: dissabte passat va assistir al concert que va oferir Katie Melua al Festival de Cap Roig. “És interessant posar-te també a l’altre costat, perquè jo també sóc públic, encara que pugui mirar les coses que passen a l’escenari d’una altra manera”, explica Luz , que aquesta nit actuarà a l’Espai Port del Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols (22.30 h, de 28 a 68 euros), dins la llarga gira de presentació del seu últim disc, l’enèrgic Que corra el aire , que va començar al Teatre Municipal de Girona l’abril del 2018, dins de Strenes. En aquell primer concert va interpretar íntegrament el nou disc i va dedicar la segona part als èxits anteriors. A aquestes alçades de la gira el repertori l’aire encara corre, però ja ocupa tant d’espai en un repertori que està viu i va canviant, com ho va fer fa poques setmanes al Sons del Món de Castelló d’Empúries, on potser per la proximitat amb França va cantar alguns temes del seu recent disc d’homenatge a Dalida: “Cada concert és un món i jo necessito adaptar-me a l’espai i al públic. Si en un poble són les festes o celebren la verema, la meva predisposició és una altra que si actuo en un teatre d’estil italià. Si, per exemple, actuo a Galícia és imprescindible cantar Negra sombra”.

I si actua a Catalunya, passa el mateix amb Boig per tu? “Sí, però també l’he cantat en altres llocs del món que no et podries creure, com en concert a Bahrain, al Golf Pèrsic, on vaig sentir una persona entre el públic parlant en català i vaig decidir cantar-la, sense saber molt bé què en pensaria la resta del públic”.

La qüestió és que, després de centenars de concerts arreu del món –el setembre vinent debuta a Albània, i recorda casos com el de Sèrbia, que va passar a ser “una anècdota” a un destí habitual– continua vivint la música i les gires amb una passió que sap transmetre a les audiències: “Jo necessito sentir que cada dia és especial i intento traslladar aquesta actitud a la meva feina. Em moc a l’escenari segons el dia i evito la rutina”. Fins i tot en les seves visites freqüents a l’Empordà hi veu un al·licient: “Em resulta estimulant que, després d’haver actuat tantes vegades en aquests festivals, em continuïn cridant, perquè això vol dir que encara oferim alguna cosa que interessa el públic i els programadors”. Per acabar insinua que podria haver un disc nou l’any vinent. “Per preparar noves cançons necessito una certa tranquil·litat, poder estar com a mínim quinze dies seguits en el mateix lloc”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA