Cultura

L’Ajuntament de Celrà vol comprar la Sala Can Cors

Un dels propòsits és anar adequant l’edifici, i el del costat, com a centre cívic i cultural del barri vell

És una de les accions per revitalitzar aquesta zona

Pas més en el projecte Celrà, fàbrica d’arts

L’Ajuntament de Celrà està interessat en la compra de la Sala Can Cors i l’edifici adjacent, situat entre el carrer Major i la plaça de l’Església. L’import conjunt d’aquestes dues finques –que estan connectades i que pertanyen a una mateixa propietat– ascendeix a 400.000 euros. Per poder realitzar l’adquisició, el consistori va vendre l’any passat tres parcel·les de titularitat municipal. Eren uns terrenys, d’uns 600 metres quadrats cadascun, ubicats a la zona de Palagret. Mitjançant un procés de subhasta pública van ser adjudicats per un total de 326.190 euros (IVA exclòs). L’equip de govern va decidir vendre aquestes parcel·les perquè el planejament urbanístic només permetia edificar-hi tres cases unifamiliars aïllades amb jardí. Des de l’Ajuntament es va considerar, per tant, que l’ús ciutadà que es podia treure d’aquestes finques era molt reduït. Es vol apostar, en canvi, per condicionar la Sala Can Cors i el bloc del costat per tal que siguin espais de trobada veïnal, fet que ajudaria a revitalitzar el nucli antic. “Hem vengut patrimoni per poder comprar altre patrimoni, amb un ús més públic”, explica l’alcalde, Dani Cornellà.

Els diners que el consistori va ingressar amb la venda de les tres parcel·les es van reservar per destinar-los a la compra de la Sala Can Cors i el bloc del cantó (temps enrere, en aquest darrer edifici hi havia un bar, que ocupava la planta baixa i la primera planta, i al damunt hi ha un pis). En l’actual planejament urbanístic municipal aquest bloc està previst per a un ús comercial i per a habitatge –la primera categoria es mantindria, mentre que es canviaria la segona, referent a l’habitatge–. Si acaba prosperant la compravenda, la intenció de l’Ajuntament és convocar un concurs públic per a la concessió del bar, per tal que es torni a posar en marxa. La resta de parts de l’edifici s’arranjarien com a espais culturals i a les sales s’hi podrien fer, per exemple, exposicions, conferències, reunions, tallers, etc.

Pel que fa a la Sala Can Cors, és un edifici entre mitgeres. Consta de dues plantes i golfes. Va ser construït a principis del segle XX com a sala d’esbarjo dels pagesos celranencs, ja que va ser pensat per dur-hi a terme activitats públiques.

Un pol cultural

L’edifici que conté la Sala Can Cors està qualificat d’equipament públic. El consistori ha estat pagant un lloguer durant més de vint-i-cinc anys per al seu ús i, des de fa un temps, l’entitat sense ànim de lucre La Faktoria d’Arts Escèniques de Celrà gestiona l’espai. Diverses companyies disposen de la sala com a lloc, sobretot, de creació, d’assaig, de foment i de divulgació de les arts escèniques, en qualsevol dels seus àmbits. Si l’edifici passés a ser de propietat municipal, es preveu continuar adequant-lo com a espai cultural del barri vell (i el bloc del costat amb el bar, com a centre cívic). Cornellà diu que un dels objectius és que sigui un pol veïnal, artístic i cultural més, molt vinculat al Teatre Ateneu, La Fàbrica i l’Escola Municipal de Dansa. Un fet que suposaria un pas més en el projecte Celrà, fàbrica d’arts, que analitza com pot contribuir la cultura al desenvolupament econòmic de la població.

LA FRASE

Al bloc del costat de la Sala Can Cors s’hi podran fer, per exemple, exposicions, conferències i tallers
Dani Cornellà
alcalde de celrà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Arqueologia ‘punk’

barcelona

El Llull encapçala un acord a quatre bandes

Barcelona

De la galàxia al laberint i l’infern

Barcelona

Primers ‘brots verds’ a les platees, després del confinament

BARCELONA

Els curts de Toucedo a la Filmoteca

Conversa entre Haraway i Torres

EL LLIBRE

‘Cor d’àngel’

GASPAR HERNÀNDEZ
ESCRIPTOR I PERIODISTA. ACABA DE PUBLICAR “LA LLIBERTAT INTERIOR” (ED. COLUMNA)

“Depenem massa de les nostres ments racionals i del que pensem”

Les sales no es rendeixen

BARCELONA