Música

Bufen nous vents a la cort

Els Berros de la Cort presenten demà a les Fires de Girona un nou disc: ‘Torb’

El grup gironí Els Berros de la Cort fa gairebé un quart de segle que toca música folk medieval, primer només al carrer, més tard també als escenaris. Avui, Els Berros de la Cort publica el seu quart disc, Torb (Segell Microscopi), el seu primer disc només amb composicions pròpies, que el grup presentarà demà, dissabte, en directe a l’escenari de la plaça de Sant Feliu de les Fires de Girona, en un doble concert gratuït, compartit amb Joan Garriga, la veu de Dusminguet i La Troba Kung-Fú (20 h).

Torb és el nom d’un violent vent pirinenc, “fotut, fred i impeditiu”, com el descriuen els Berros, que l’han triat com a títol i també com a “símbol d’un nou impuls per al grup, una espècie de cop de puny a la taula”. De fet, els onze temes instrumentals del disc estan batejats amb noms d’altres vents, com ara Mestral, Galerna, Ekaitza, Jazri, Vardar o Simun: són composicions que sovint evoquen els llocs del món on bufen aquests vents.

Els Berros de la Cort són Jordi Batallé, percussions; Gavin Buckley, busuqui irlandès; Roger Cucurella, clarinet baix i tarota; Elda Daunis, viola de roda; Marc Daunis, gralla, sac de gemecs, cornamuse du centre, biniou i alboka; Xus Jiménez, percussions, i Alba Logan, gralla i tarota. “Amb tots els instruments que hem reunit en la formació actual del grup, a partir de la incorporació d’en Gavin i en Roger, hem aconseguit un gran equilibri tímbric”, afirmen.

Torb es va gravar l’hivern passat a l’estudi que el mateix grup té a Girona i va ser mesclat i masteritzat per Carles Xirgo als Estudis 44.1 d’Aiguaviva. Les il·lustracions i el disseny gràfic del disc són obra del pintor Oriol Tuca . El disc es va estrenar en directe en l’última Fira Mediterrània de Manresa, després d’una preestrena al festival Terra de Trobadors de Castelló d’Empúries, en què són uns habituals des de fa molts anys.

Cinema i teatre

El grup ja va incloure un parell de temes propis, el d’entrada i el de sortida, en el seu disc anterior, Los nòstres vices i pecats, publicat el 2012. En aquest interludi entre disc i disc, el grup va crear la música del documental Història d’un futur , sobre la gent gran i la independència de Catalunya, realitzat per Marc Clarió. El 2016, el grup també va compartir amb Joan Pera i Carles Canut l’espectacle teatral La Taverna dels Bufons.

“És folk amb dinàmica de rock, una música molt contemporània, però que si et diguessin que és del segle XIII, potser també t’ho creuries”, diuen Els Berros de la Cort sobre Torb i l’espectacle amb què el presenten en directe, amb un nou vestuari i també amb una energia renovada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA