Llibres

Més, més i més: parades, espais i firmes

Que Sant Jordi caigui en diumenge fa preveure una diada participativa i ha fet incrementar el nombre de parades i d’autors que signaran els llibres

El fet que Sant Jordi s’escaigui en diumenge de ben segur que facilitarà els moviments arreu del país. Si el temps acompanya, que es preveu que sí a la majoria del territori, també tot indica que serà una diada molt participativa, i d’aquí que aquest any hi hagi més espais, més parades i més signatures d’autors. La Cambra del Llibre de Catalunya, institució que agrupa els gremis i associacions d’editors, llibreters, distribuïdors i de la comunicació gràfica de Catalunya, calcula que hi ha un increment de parades de l’11,5%: de 287 el 2022 a 320 el 2023. I és el mateix que passa amb els escriptors, de 170 parades amb autors es passarà a les 213 d’aquesta edició.

A Barcelona, per exemple, s’han incrementat els espais, i cal destacar que es recupera, des de la pandèmia, la Rambla, pel valor simbòlic que té i per ser el bressol de la diada. Se segueix el patró d’altres espais de la ciutat, amb una zona professional que anirà de Canaletes –fent de nòdul amb el passeig de Gràcia– fins a l’entrada de la plaça Reial. I això només és a Ciutat Vella, cada barri farà un desplegament per a l’ocasió. Fora de la capital catalana, trobem que a Tarragona les llibreries s’aplegaran en una zona específica a la Rambla, mentre que a Lleida es concentraran a l’avinguda Francesc Macià i a la rambla de Ferran. A Girona, s’aposta novament per ubicar-les a la Copa, a més de les parades que es posaran davant de l’establiment. A ciutats com ara Manresa, flors i llibres s’emplaçaran al passeig, davant del Casino; a Vic, a l’emblemàtica plaça Major; a Terrassa, a la plaça Vella; a Mataró, a la plaça de Santa Anna; a Amposta, a la plaça de l’Ajuntament i al carrer Major; a Banyoles, a la plaça Major i carrers adjacents, i a Cerdanyola del Vallès, a la plaça Abat Oliba. “Sense una xarxa capil·lar de llibreries com la que tenim a Catalunya, una jornada com el Dia del Llibre seria impossible d’organitzar”, ha declarat el president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Eric del Arco.

La Sagrada Família, ‘gratuïta’

La Sagrada Família celebra la diada de Sant Jordi, patró de Catalunya, amb l’organització de diverses iniciatives per compartir aquesta festa tan significativa per a la cultura catalana. A més d’haver ofert una visita taller per al col·lectiu social Lloc de la Dona i una visita nocturna per a aquesta vigília, per a avui, Sant Jordi, ofereix l’accés gratuït per als Jordis i Jordines de tot el món. Una altra entitat que s’ha bolcat a celebrar aquesta data tan especial és el Palau de la Música Catalana, que ofereix descobrir la relació estreta del Palau amb la llegenda de Sant Jordi amb la Visita Inspira-Taller floral Sant Jordi. Amb el guiatge de l’il·lustrador Joel Miñana, es convida a observar i inspirar-se en un autèntic jardí de pedra en què la rosa és protagonista. També, coincidint amb la diada, presenta una nova publicació de la sèrie Altres Veus al Palau, el recital de poesia Llegats vivents, conduït per Anna Gual i Jaume C. Pons Alorda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ARTS EN VIU

El TNC aposta la Sala Gran amb el musical ‘Ànima’ amb 24 intèrprets

BARCELONA
Cultura

Més de 5.500 fòssils de la col·lecció d’un metge del Pallars al museu de la Conca de Dellà

Isona

El Teatre Municipal acomiada la temporada amb un 87% d’ocupació i amb un públic fidel

GIRONA

La Fira Argillà d’Argentona sorprèn amb el cartell de Mariscal

Argentona
música

La Fireluche publica un disc gravat en directe a La Planeta fa 20 anys

girona
art

La Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes diposita obres d’art al MNAC

barcelona
Joan Colomo
El músic de Sant Celoni publica ‘Tecno-realista’

“Em calia cantar contra Elon Musk i el tecno-optimisme”

Barcelona
art

L’equip de comissàries de ‘Miró-Picasso’ i el crític d’art Eudald Camps, Premis GAC

barcelona
música

El Festivalot torna a la Devesa, després de passar pels barris

girona