Arquitectura

ARQUITECTURA

Impulsen el centre de recerca d’arquitectura i paisatge a la Vall de Bianya

El Govern ha concedit una subvenció al despatx olotí perquè tiri endavant el projecte

El Govern ha concedit una subvenció al despatx olotí RCR per impulsar el seu centre de recerca d’arquitectura i paisatge a la Vall de Bianya, segons recull l’Agència Catalana de Notícies (ACN). A través del Departament de Cultura, la Generalitat atorgarà 950.000 euros a l’estudi olotí -guanyador del Premi Pritzker- perquè tiri endavant el projecte. Aquesta quantitat es farà efectiva entre aquest any i el 2025.

El centre se situarà a la finca La Vila i la voluntat dels seus artífexs és que la investigació que s’hi faci tingui una interacció contínua amb l’entorn. El projecte inclou actuacions singulars, com estances temporals associades a l’aigua, l’aire i la terra o edificacions lleugeres vinculades amb l’entorn, com el pavelló de paper, amb fusta vinguda del Japó.

El projecte impulsat per la Fundació RCR Bunka i RCR Lab·A vol crear un lloc únic de pensament, exploració i experiència de l’espai, entenent-lo des d’una visió transdisciplinària de l’arquitectura. Serà un centre de creativitat transversal i compartida, obert a tothom, que se situarà a la finca de la Vall de Bianya que l’estudi olotí va adquirir el 2017, i que abasta 135 hectàrees de muntanya, boscos i prats.

La voluntat d’RCR, els primers catalans a guanyar el Pritzker (considerat el Nobel de l’arquitectura), és que aquest centre esdevingui un lloc de referència internacional de pensament, reflexió, recerca i vivència, així com un centre de generació de talent, de creació de sinergies i de laboratori de vivències, que porti a l’engendrament de noves relacions i comportaments.

La iniciativa parteix del projecte de La Vila, que els arquitectes van arrencar fa anys, i al qual ara se li vol donar un impuls per transformar-lo en un centre de creació multidisciplinari. El projecte inclou actuacions singulars, com ara estances temporals associades a l’aigua, l’aire i la terra o edificacions lleugeres vinculades amb l’entorn (com el pavelló de paper, que es farà amb fusta vinguda del Japó).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Morgan Spurlock, autor del documental ‘Super size me’ (2004)

Música

L’Orquestra Nacional de França clou un 17è cicle Ibercamera “brillant”

Girona
CULTURA

Malgrat estrena Libèl·lula, un festival per fomentar l’oci nocturn alternatiu del jovent

MALGRAT DE MAR
arts escèniques

El Fastt itinerarà entre micropobles de l’Alt Empordà amb 12 espectacles

Girona
ART

La històrica revista ‘Papers d’Art’ d’Espais ja és accessible en línia

Girona
música

La pianista Laura Andrés ofereix un doble concert aquest cap de setmana

girona
Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez
Directors de cinema

“Molts artistes són vampirs que xuclen la vida dels altres”

Barcelona

El teatre a l'Any Guimerà

Barcelona
estrenes de cinema

La fúria desfermada d’Anya Taylor-Joy reviscola la saga ‘Mad Max’

barcelona