Economia

Pagesia

La verema a la DO Terra Alta s’avança deu dies per la calor

No és habitual que la verema comenci a la Terra Alta abans del 15 d’agost, però enguany hi ha cellers que ja han començat la collita. L’elevada temperatura de les darreres setmanes ha fet accelerar la maduració del raïm. “La verema ha començat de forma simbòlica, però és cert que la temperatura càlida ha fet augmentar de deu dies la concentració de sucre al raïm i la seua maduració”, ha explicat el president del consell regulador de la denominació d’origen (DO) Terra Alta, Joan Arrufí. Els cellers de Bot, Gandesa i Pinell de Brai han estat els primers a encetar la campanya i, a partir del 16 d’agost, s’aniran incorporant els de la resta de la comarca. Les dates habituals de verema a la Terra Alta són a la fi d’agost.

Pel que fa al volum de producció de raïm, la DO Terra Alta estima que serà lleugerament inferior a la de l’any passat, quan es van produir aproximadament 37 milions de quilos de raïm. Quant a la qualitat, el consell regulador de la DO diu que serà “excel·lent”. “Si no hi ha cap imprevist la qualitat serà molt bona perquè els ceps no han patit la calor en excés perquè el sòl estava hidratat”, ha dit Arrufí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Es redueix la desigualtat de la renda entre barris a Barcelona

Barcelona
economia

Les pensions creixen un 5% al maig, amb 1.304 euros de mitjana

barcelona
girona

Nestlé instal·larà una altra caldera de biomassa a la fàbrica de cafè del Gironès

girona
economia

Les hipoteques d’habitatges cauen un 20% al març

barcelona
enogastronomia

El Barcelona Wine Week (BWW) ocuparà dos pavellons a la Fira

Barcelona

L’empleat sènior, la resposta a la falta de professionals

Barcelona

Dona i gran, la doble barrera per emprendre

barcelona
Sara de la Rica
Catedràtica d'Economia de la Universitat del País Basc

“La discriminació per edat és un fet provat en el mercat de treball”

barcelona
Mons Badia,
presidenta del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB)

“El respecte pel medi ambient fomenta el creixement econòmic”

Barcelona