Economia

El formatge de tòfona ‘neix’ a Riudellots

Alumnes d’un postgrau al Foodlab han col·laborat amb la granja El Provençal

La col·laboració dels alumnes del postgrau en innovació a la indústria alimentària de la UdG amb la granja El Provençal ha contribuït a un nou producte d’aquesta empresa de Riudellots: el formatge de tòfona.

En nom d’El Provençal, Jaume Bosch va agrair la col·laboració dels alumnes, que va qualificar de “molt enriquidora”. Bosch va expressar l’interès perquè es mantingui per tal de treure al mercat nous productes. La granja El Provençal va començar a diversificar els seus productes i des del 2013 elabora iogurts, distingits amb el segell de qualitat Lactium. El Provençal també ofereix productes com ara formatge, i altres derivats de la llet, com ara mató, quèfir i flams.

El Provençal és una explotació ramadera situada al terme de Riudellots. La família Bosch Torrent ha vetllat des de fa anys per obtenir productes carnis i lactis de les vaques de les seves instal·lacions.

Pensant en la segona

El nou producte, el formatge de tòfona, va ser presentat el dissabte 8 a les instal·lacions del Foodlab de Riudellots, que ha estat la seu de la primera edició del postgrau. L’Ajuntament, la Fundació UdG: Innovació i Formació i el Campus Alimentació i Gastronomia de la UdG han impulsat aquest campus. L’alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura (Junts per Catalunya), ha avançat que l’Ajuntament ja treballa per incentivar la innovació entre les empreses i la segona edició del postgrau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El Govern va fer retirar 1.339 anuncis d’allotjaments turístics il·legals durant el 2023

barcelona
TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA