Economia

Els primers serveis a dins

Els restaurants de Girona tornen a oferir servei interior per primer cop d’ençà dos mesos i mig

Alguns locals que s’havien esperat i no havien obert en la fase 1 ahir van fer el pas aprofitant l’entrada en vigor de la fase 2

Primers clients entaulats a l’interior de bars i restaurants, amb cambrers prenent comanda i servint. Feia dos mesos i mig que no ho vèiem. A Girona ahir al migdia aquesta imatge símbol de l’entrada en la fase 2 del desconfinament no era fàcil de trobar, el dia no s’hi prestava; un dia estrany, mig festiu, amb moltes persianes abaixades, més semblant a un diumenge qualsevol de fora de temporada. A més, posats a celebrar l’entrada en la fase 2 hi havia la competència d’un possible primer bany a la platja i tot plegat feia que a l’hora del vermut es veiés poc moviment a la capital.

Però les imatges hi van ser. Clients que demanàvem explicitament “menjar a dins”. “Són clients habituals, coneixen el local, especialment famílies amb nens, estan més còmodes a dins i són ells els que han demanat entrar”, explica l’Adrianna, l’encarregada del Dolce Vita, a la plaça de la Independència. Aquí van obrir divendres, només amb la terrassa. S’han suprimit taules, com les que hi havia vora la zona de pas, s’han intercalat les que queden per respectar les distàncies. Comença el servei; això sí, amb només 7 treballadors d’una plantilla que abans era de 22 persones.

A la mateixa plaça, una mica més enllà, el local de tapes Xivarri ahir obria les portes i també posava a disposició les taules interiors amb la imatge de postal sobre les cases de l’Onyar. “Tot i que tenim terrassa hem esperat a obrir en la fase 2; teníem un ERTO, hi havia incertesa i hem volgut esperar que l’ampliació de la terrassa i les normatives siguin més clares, però avui tot el personal torna a la feina”, diu en Xavier, el responsable del local. En aquest cas ha calgut reinventar el concepte de barqueta: els clients no van a servir-se, com feien abans, a la barra. “Hem fet una carta de barquetes, una cosa mai vista, i les servim. Cal adaptar-se i sobretot donar confiança al client”, insisteix en Xavier, tot explicant que amb menys clients i més despeses els números no quadren, però ara mateix això no és el més important.

Ahir, les taules de les terrasses de la plaça continuaven tenint, però, més protagonisme. “Fa bo i, mentre hi hagi espai a fora, hi estan més bé, però estem preparats per atendre gent a dins, al final de la tarda les coses s’animaran”, explica la Núria, del König, un local que ja fa més dies que és obert. Per als que no tenen terrassa les coses no són tan fàcils, com en el cas de l’Udon, al carrer Santa Clara. També van obrir ahir. “Hem demanat a l’Ajuntament que ens deixi posar alguna taula a fora, per ara encara no en tenim, però hem volgut obrir per fer el pas”, diu la Rosanna, la propietària. Tenen alguna reserva per al vespre. “Els clients vindran, però el que cal és que es reactivi tot el circuit, proveïdors, plataformes de menjar per repartir a domicili; si no, ens quedarem a mitges”, adverteix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona