Economia

Els hotelers gironins volen un rescat per al sector turístic

El president de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero, ha traslladat aquesta i altres propostes a la Generalitat perquè ho “exigeixi” al govern de l’Estat

La Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona ha sol·licitat que la Generalitat de Catalunya reclami al govern de l’Estat un rescat per al sector turístic mitjançant els fons europeus. El president de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero, ho va proposar ahir en el marc d’una reunió al Palau de la Generalitat de Catalunya entre els representants de la institució i del sector de la restauració català. La finalitat d’aquesta trobada era intercanviar punts de vista i opinions en relació amb la situació de pandèmia mundial per la Covid-19.

A fons perdut

Escudero va suggerir que la millor manera de repartir aquests fons entre les empreses del sector era mitjançant una ajuda a fons perdut. “Una subvenció que s’hauria d’atorgar basada en el mateix percentatge amb què s’ajuda els treballadors a través dels ERTO”, va dir Escudero. Caldria, a més, allargar els ERTO fins a Setmana Santa del 2021 i que s’ampliïn els terminis de les línies ICO, les carències hipotecàries i les ajudes directes.

El president de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona va proposar que l’accés a les empreses per obtenir aquestes subvencions fos a través d’una comparació dels balanços d’aquest any respecte a l’impost de societats dels últims dos o tres anys. Aquestes dades permetrien veure que, si amb la diferència es mostressin pèrdues –com passaria amb la majoria de les empreses del sector–, es compensés a través d’una ajuda econòmica sobre el percentatge que s’establís del total de les pèrdues, que, si fos comparable amb els ERTO, es demana que sigui d’un 70%.

Els representants de la Generalitat van demanar al sector de la restauració que fes d’interlocutor entre les seves empreses de les mesures de seguretat en matèria de salut pública, entre les quals hi ha l’ús de la mascareta, la preservació de l’activitat mantenint les distàncies de seguretat establertes entre les taules i les persones o la no agrupació de taules amb més persones que la normativa requereix –ara són sis–, entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona