La Borsa
Més valors
Economia

Fins a un 67% dels partícips en plans de pensions no hi fan aportacions periòdiques

Segons un estudi d’InbestMe, només un 1,7% dels partícips s’acosta als màxims d’aportació, de 6.001 a 8.000 euros

Fins a un 67% dels partícips en plans de pensions no hi fan aportacions periòdiques, mentre que dins del 33% restant, el 19% ho fan amb una quantitat inferior o igual a 900 euros anuals, i només un 1,7% dels partícips s’acosta als màxims (de 6.001 a 8.000 euros), segons recull l’estudi sobre plans de pensions realitzat per InbestMe.

Val a dir que, com destaquen els autors de l’estudi, en l’actual tràmit dels Pressupostos Generals de l’Estat, hom ha proposat reduir de 8.000 a 2.000 l’import d’aportacions màximes del partícip a plans individuals o col·lectius, si bé el límit conjunt de reducció (aportacions del partícip i de l’empresa) s’amplia de 8.000 euros a 10.000 euros. Com assenyala InbestMe, que només l’1,7% dels partícips faci aportacions que s’acostin al màxim, “s’ha utilitzat com a un dels motius per baixar la reducció als plans individuals. Però, curiosament, aquesta xifra és igualment baixa en els plans col·lectius, de l’1,6%, una dècima menys que per als plans individuals.” La mesura, per als analistes d’InbestMe, “no és positiva, perquè tot el que sigui limitar l’estalvi/inversió és una mala notícia.” En tot cas, observen, el canvi suposa un desafiament perquè es creïn nous plans d’ocupació competitius per a més treballadors i autònoms.

Aquesta aportació tan migrada, que fa una mitjana en el pla de pensions individual de 9.780 euros, fa pensar que “hi ha una manca de confiança en el producte o en la seva correcta gestió.” Val a dir que, a l’Estat espanyol, els estalviadors destinen només un 5,2% dels seus estalvis als plans de pensions, mentre que els dipòsits bancaris, amb un 38%, segueixen sent el principal vehicle on dipositar els estalvis.

El pes dels plans de pensions a l’Estat espanyol en relació al PIB és del 8,8%, un dels més baixos dels països de l’OCDE, en què la mitjana ponderada és del 53,3%.

A l’estudi hom critica que els plans de pensions individuals, amb comissions que arriben a l’1,18%, tot sumant la comissió de gestió i la dipositària, condiciona, amb la manca d’eficiència de molts dels plans i un perfilat massa prudent estan condicionant unes rendibilitats mitjanes dels plans de pensió a Espanya per sota de la inflació.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
opinió

Catalunya i la nova economia de l’espai

Vicepresidenta de la Cambra de Barcelona
S’amplia la bretxa salarial entre directius  i empleats

S’amplia la bretxa salarial entre directius i empleats

barcelona
Economia

BBVA revisa a la baixa la previsió de creixement

Economia

CaixaBank destina 44,8 milions d’euros a projectes socials

Ripollès/ Cerdanya

El sector de la distribució demana ajuts

La bretxa salarial entre directius i empleats se segueix eixamplant i supera els 5.300 euros bruts mensuals a Catalunya

Barcelona / Madrid

Tornen les cistelles de gastronomia dels Roca

GIRONA

El 2021 serà l’any de la museïtzació d’El Bulli 1846, diu Adrià

roses
L’empresa Italco vol tancar la planta de Sant Quirze del Vallès
Economia

L’empresa Italco vol tancar la planta de Sant Quirze del Vallès