Economia

Noranta anys de l’Hostal de La Gavina

Amb motiu de l’aniversari estrena uns nous jardins amb una gran terrassa de cara al mar

Inclou un menú d’homenatge a Josep Pla

L’emblemàtic Hostal de La Gavina de s’Agaró, propietat de la família Ensesa, celebra aquest any els noranta anys. Per aquest establiment, que “va donar origen al luxe a la Costa Brava”, hi han passat nombroses personalitats de la cultura, la política i el món empresarial. “El Mediterrani, la fusió amb la natura i l’excel·lència gastronòmica han enamorat durant noranta anys clients fidels que any rere any confien les seves vacances a l’Hostal de La Gavina”, explica Josep Ensesa, quarta generació de la família i que va ser l’artífex de l’únic complex de cinc estrelles gran luxe de Catalunya. L’establiment disposa de clients habituals; alguns d’ells “fa 30 anys que hi venen”.

I amb motiu de l’aniversari, la família Ensesa ha decidit estrenar nous jardins amb una gran terrassa de cara al mar, “el marc estrella de totes les celebracions d’aquesta temporada”. Però també han decidit fer un homenatge gastronòmic a Josep Pla, amic de la família. És per això que aquest divendres al restaurant La Taverna del Mar faran un menú especial pels 125 anys del naixement de l’escriptor palafrugellenc. Jaume Subirós, del Motel Empordà, i Lluís Planas, de La Taverna del Mar, cuinaran grans plats que són referència de la cuina de l’Empordà. El plat principal del menú especial Josep Pla és la llagosta amb pollastre, i es completa amb entrants com les flors de carbassó farcides de recuit de l’Empordanet o els pèsols amb botifarra negra. Per acabar, s’oferiran un sorbet de menta i els tradicionals taps de Cadaqués, “tota la salutació gastronòmic a un dels clients il·lustres de La Gavina”.

Va obrir les portes el 2 de gener del 1932 i va ser un projecte personal del visionari Josep Ensesa Gubert, que va donar a l’hotel un patrimoni artístic de gran valor. De les 11 habitacions inicials l’hotel ha passat a tenir-ne 74, vint-i-una de les quals són suites exclusives. Actualment l’establiment, de quatre plantes, ha persistit gràcies a la tasca personal de la segona generació dels Ensesa, Josep Ensesa i Montsalvatge, i al continuisme dels seus nets Júlia, Virginia, Carina i Josep Ensesa i Viñas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona