Economia

Concedeixen el Tramuntana d’honor a Marià Lorca i Bard

El reconeixement a l’exalcalde de Figueres es va lliurar durant la cinquena Nit del Turisme Empordanès

Van guardonar també Roser Bronsoms, els germans Pairó Camps i Joan Jordà

Maria Lorca i Bard, alcalde de Figue­res de l’any 1983 al 1995, va rebre el premi Tra­mun­tana d’honor que con­ce­deix l’Asso­ci­ació d’Empre­sa­ris d’Hos­ta­le­ria de l’Alt Empordà (AHAE) en el trans­curs de la cin­quena edició de la nit del Turisme Empor­danès cele­brada al Tea­tre El Jardí de Figue­res.

La dis­tinció es con­ce­deix a per­so­nes relle­vants de la comarca per la seva vin­cu­lació al ter­ri­tori. Lorca, que també va ser dipu­tat al Par­la­ment per CDC i pre­si­dent de la dele­gació de Càritas a l’Alt Empordà inte­rior, va esde­ve­nir en aquells anys el gran impul­sor de la figura i l’obra de Sal­va­dor Dalí.

L’Asso­ci­ació d’Empre­sa­ris d’Hos­ta­le­ria de l’Alt Empordà ha creat aquest any dos nous guar­dons, el premi Gas­tronòmic Xavier Sagristà –en honor al xef del Cas­tell de Pera­lada des­a­pa­re­gut–, que es va con­ce­dir a Roser Bron­soms i Pla­nas, cui­nera del res­tau­rant Can Jeroni de Figue­res. Bron­soms, que des dels 21 anys és al cap­da­vant del res­tau­rant figue­renc amb la seva mare, ha estat fins fa poc pre­si­denta de La Cuina del Vent, el col·lec­tiu gas­tronòmic de l’asso­ci­ació que aposta per una cuina de qua­li­tat amb pro­duc­tes del ter­ri­tori.

Impul­sat per pri­mer cop aquest any, el premi Lluís Fernández i Soler a les millors tra­jectòries pro­fes­si­o­nals –en honor a qui va ser pre­si­dent de l’AHAE– es va lliu­rar a tres refe­rents de l’hos­ta­le­ria: Joan Jordà i Suñer, de l’hotel res­tau­rant Empòrium de Cas­telló d’Empúries, un esta­bli­ment que té una estre­lla Mic­he­lin i un Sol Rep­sol, i que actu­al­ment porta el seu fill Sal­va­dor i els seus nets Joan i Màrius. Jordà ha dedi­cat tota la seva vida a l’hos­ta­le­ria, amb tre­ball i constància. El premi Lluís Fernández i Soler també es va des­ti­nar als ger­mans Pairó Camps: en Joa­quim, que va ser cap de sala de l’hotel Duran durant més de 50 anys, i l’Àngel, que va ser cap de sala del Motel durant 38 anys.

A l’inici de l’acte es va fer un home­natge a Xavier Sagristà, un refe­rent de la cuina empor­da­nesa, que havia estat cap de cuina d’El Bulli i xef del Cas­tell de Pera­lada, mort el juliol del 2021.

La jor­nada La sos­te­ni­bi­li­tat en l’àmbit turístic, segona tro­bada orga­nit­zada per l’AHAE, va aple­gar un cen­te­nar d’empre­sa­ris del sec­tor turístic i repre­sen­tants de les admi­nis­tra­ci­ons, que van coin­ci­dir a asse­nya­lar que la sos­te­ni­bi­li­tat és la fórmula per tenir un millor pro­ducte turístic.

LA XIFRA

5
guardonats. L’AHAE va premiar Lorca, els germans Pairó Camps, Roser Bronsoms i Joan Jordà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.