Economia

societat

La Diputació entrega els guardons dels Premis Projecta’t

Durant els últims sis mesos, tots aquests premiats han treballat amb un mentor expert en un pla d’actuació que els ha de permetre propulsar els respectius negocis

Els Premis Projecta’t han celebrat aquesta tarda la seva quarta edició a la Casa de Cultura de Girona. Organitzats per la Diputació de Girona, aquests reconeixements van néixer el 2019 amb el propòsit d’ajudar els empresaris i autònoms de les comarques gironines a consolidar i fer créixer els seus negocis. Enguany s’han premiat vuit iniciatives creades entre el 2018 i el 2021 i de sectors tan diversos com l’alimentació, el turisme rural i l’ecoturisme, la consultoria de projectes socials, la venda de roba sostenible o el món dels creadors de continguts digitals.

Durant els últims sis mesos, tots aquests emprenedors han treballat amb un mentor expert en un pla d’actuació que els ha de permetre propulsar els respectius negocis, ja sigui a través de l’accés a nous mercats, la millora de la comunicació i el màrqueting digital o dels seus processos productius o, fins i tot, la internacionalització. La iniciativa s’emmarca dins el programa d’emprenedoria “CO-CREIX” del servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic i Local de la Diputació i compta amb el suport del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

Enguany, els premis els ha entregat la vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas. “Els Premis Projecta’t van néixer per donar un impuls als empresaris i autònoms de les comarques gironines amb més potencial de creixement. Amb aquesta acció i les altres que conformen el programa CO-CREIX, estem facilitant eines al territori per convertir la nostra demarcació en una zona encara molt més competitiva” ha remarcat Planas.

D’aquesta manera, els guanyadors d’aquesta edició han estat Nuasets, fruit de la unió de quatre famílies productores d’avellanes; Spiksy, un mercat web on usuaris de xarxes socials i creadors de continguts interactuen de manera individualitzada per compartir consells, experiències i moments o Squadra Pizza Lab, una pizzeria basada en l’era digital i centrat en el take away & delivery. També han rebut guardons els projectes de CODEX Seguretat Alimentària i EasyRural, una eina digital dissenyada per simplificar la gestió i la promoció d’allotjaments de turisme rural així com FYOB Brand, una empresa de roba sostenible sense gènere, inclusiva i lligada a valors socials.

Finalment, han obtingut un reconeixement Sílvia Planella, fundadora i directora d’ENGINY-era i Laura Quintana Soms, una consultora de projectes socials per a associacions, fundacions i departaments de responsabilitat social corporativa d’empreses privades amb consciència social.

Uns premis consolidats

Després de quatre edicions, els guardons estan arrelats al teixit empresarial de les comarques gironines. S’han premiat trenta-sis iniciatives d’abast i d’àmbits molt diversos, i se n’han beneficiat un total de setanta-tres persones.

En total, s’hi han ofert 1.385 hores de mentoria a càrrec de cinquanta experts, que han suposat un cost de gairebé 90.000 euros, a càrrec de la Diputació de Girona. Per comarques, la majoria de guanyadors són del Gironès (20) i la Selva (9). També s’han reconegut projectes empresarials del Baix Empordà (3), l’Alt Empordà (2) i la Garrotxa i el Ripollès (1 cadascuna).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia