Economia

economia

Quatre gironins, distingits com a mestres artesans alimentaris

Qua­tre pro­fes­si­o­nals giro­nins van ser dis­tin­gits ahir a la nit amb el Diploma de Mes­tre Artesà Ali­men­tari que atorga el Depar­ta­ment d’Agri­cul­tura, Rama­de­ria, Pesca i Ali­men­tació. En un acte pre­si­dit pel con­se­ller Oscar Ordeig, es van entre­gar un total de 24 diplo­mes a pro­fes­si­o­nals de tot Cata­lu­nya de dife­rents ofi­cis: fle­quers; pas­tis­sers; car­nis­sers, can­sa­la­ders i xar­cu­ters; xur­rers i for­mat­gers.

Els pro­fes­si­o­nals reco­ne­guts de la demar­cació giro­nina van ser: Jacint Com­pany Tor­nes, xur­rer de Santa Coloma de Far­ners que des de fa més de 30 anys està al cap­da­vant de la Xur­re­ria el Sol; Ignasi Moya Ruiz, for­ner des de fa prop de 35 anys al Forn Moya de Puig­cerdà; Aleix Pla­na­gumà i Casals, car­nis­ser de segona gene­ració de la Car­nis­se­ria Pla­na­gumà d’Olot, i Jordi Prujà Mach, car­nis­ser amb tres dècades d’experiència de la Car­nis­se­ria Can Prujà de Sant Antoni de Calonge.

Des del govern es des­taca que l’ator­ga­ment del diploma sig­ni­fica un reco­nei­xe­ment a la tra­jectòria pro­fes­si­o­nal, per la qual cosa només s’atorga a per­so­nes amb un mínim de 15 anys d’ofici i que “excel·lei­xin en el domini tècnic” de la seva acti­vi­tat. A més, s’asse­nyala que aquest reco­nei­xe­ment s’iden­ti­fica “amb el model pro­duc­tiu de quilòmetre zero o de pro­xi­mi­tat i repre­senta un valor afe­git clau en el desen­vo­lu­pa­ment i l’arre­la­ment rural”.

El Diploma de Mes­tre Artesà es lliura a pro­posta de les enti­tats de repre­sen­tació i de defensa dels interes­sos pro­fes­si­o­nals dels arte­sans o a sol·lici­tud de les per­so­nes interes­sa­des. Des del 1987 que es van ini­ciar ja se n’han entre­gat més de mil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.