La Unió demana a la conselleria d'Agricultura un acord de preus mínims per al vi

Les pluges del cap de setmana han sigut profitoses per al camp valencià en general, però han perjudicat la verema a la comarca de Requena-Utiel

Davant la situació per què passa el sector vitivinícola, la Unió de Llauradors i Ramaders del País Valencià demana a la Conselleria d'Agricultura que òbriga un temps de negociacions a fi d'aconseguir un acord de preus mínims semblant al que ha sigut possible respecte a la denominació d'origen Valdepeñas.

Segons sembla, a mitjan agost, la directora general de Comercialització de la Conselleria d'Agricultura, Marta Valsangiacomo, es va comprometre amb una representació de la Unió a convocar urgentment una reunió per analitzar la situació del sector vitivinícola valencià i concretar uns preus mínims per als productors. Amb tot, ha començat la campanya de la verema i la conselleria no ha fet cap moviment negociador fins hui.

Els preus que s'ofereixen als llauradors a la zona d'Utiel-Requena, els Serrans o l'Alt Palància, volten els 0,13 euros per quilogram de raïm, en cas que s'aboque el producte als cups dels cellers privats, i els 0,14 euros si la collita fa cap a les cooperatives. Un recent estudi elaborat la Unió estima que el llindar de rendibilitat d'una explotació vitivinícola en aquestes comarques està en 0,37 euros.

Així les coses, ja es veu que entre el llindar de rendibilitat i els preus que es paguen als productors hi ha una distància ben significativa i els llauradors d'aquestes comarques productores de vi perden diners.

L'acord a què s'ha arribat en la Denominació d'Origen Valdepeñas estableix un preu mínim de 0,24 euros el quilogram pel raïm blanc i de 0,34 euros pel raïm negre, uns preus que han sigut possibles gràcies a la negociació positiva dels productors, l'Associació de Venedors de Raïm, la Conselleria d'Agricultura de Castella-la Manxa i la mateixa Denominació d'Origen. És per això que la Unió demana una mesa de negociació de semblants característiques ara que s'està en plena època de recol·lecció i que vora el 60% del vi de la campanya passada encara roman als cellers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona