Economia

La collita de maduixes, més fluixa que mai

Els pagesos diuen que han madurat quan no tocava i ara n'hi ha poques

Els productors ja fa setmanes que cullen les maduixes del Maresme, però ja avancen que la temporada forta d'abril i maig d'altres anys no es produirà. “No n'hi ha gaires”, asseguren des de la UMAC, l'associació de productors que es manté a Calella i que aplega els pagesos que encara persisteixen conreant maduixes. “Han madurat abans del que tocava i també els va bé una mica de fred per evitar malures i per deixar descansar les terres”, expliquen.

A més de fluixa, la producció del Maresme tampoc s'està valorant en els mercats. “Sort tenim dels consumidors de proximitat, perquè a Mercabarna no ens diferencien i anem tots al mateix sac que el que arriba de fora”, indiquen des de Calella. El volum de producció continua a la baixa, amb menys extensió i productors, i lluny del milió de quilos que es feien a la comarca.

Ahir es presentaven a Sant Iscle de Vallalta les jornades gastronòmiques de la maduixa que s'impulsen des del Consell Comarcal amb l'objectiu de potenciar aquest producte de proximitat que s'ha guanyat un renom de qualitat. Restaurants, pastisseries i altres establiments alimentaris de tretze municipis participaran en aquesta edició, que se celebrarà del 22 d'abril al 29 de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera vol una planta per compostar les restes vegetals de la pagesia

Palafolls

L’impacte dels líders empresarials en la volatilitat de les accions

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
economia

Aprovada la rebaixa temporal de l’IVA del oli del 5% al 0% des de l’1 de juliol

madrid
Economia

La producció de pera caurà un 33% respecte el 2023

Lleida
Toni Bramon
President del Col·legi d’Arquitectura Tècnica de Girona (CATGI)

“La inestabilitat política ha fet disminuir la inversió pública”

Girona
TURISME

Bon pont per a l’hostaleria i inici oficiós de l’estiu

girona
ECONOMIA

Els hotels catalans superen els dos milions de persones allotjades al maig

Barcelona
unió europea

Brussel·les acusa Apple d’incomplir la llei europea de competència amb l’App Store

barcelona
Carme Ponsa
Presidenta del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

“El Maresme turístic ha de ser més conegut internacionalment”

Malgrat de Mar