La Borsa
Més valors
Economia

Fins a un 67% dels partícips en plans de pensions no hi fan aportacions periòdiques

Segons un estudi d’InbestMe, només un 1,7% dels partícips s’acosta als màxims d’aportació, de 6.001 a 8.000 euros

Fins a un 67% dels partícips en plans de pensions no hi fan aportacions periòdiques, mentre que dins del 33% restant, el 19% ho fan amb una quantitat inferior o igual a 900 euros anuals, i només un 1,7% dels partícips s’acosta als màxims (de 6.001 a 8.000 euros), segons recull l’estudi sobre plans de pensions realitzat per InbestMe.

Val a dir que, com destaquen els autors de l’estudi, en l’actual tràmit dels Pressupostos Generals de l’Estat, hom ha proposat reduir de 8.000 a 2.000 l’import d’aportacions màximes del partícip a plans individuals o col·lectius, si bé el límit conjunt de reducció (aportacions del partícip i de l’empresa) s’amplia de 8.000 euros a 10.000 euros. Com assenyala InbestMe, que només l’1,7% dels partícips faci aportacions que s’acostin al màxim, “s’ha utilitzat com a un dels motius per baixar la reducció als plans individuals. Però, curiosament, aquesta xifra és igualment baixa en els plans col·lectius, de l’1,6%, una dècima menys que per als plans individuals.” La mesura, per als analistes d’InbestMe, “no és positiva, perquè tot el que sigui limitar l’estalvi/inversió és una mala notícia.” En tot cas, observen, el canvi suposa un desafiament perquè es creïn nous plans d’ocupació competitius per a més treballadors i autònoms.

Aquesta aportació tan migrada, que fa una mitjana en el pla de pensions individual de 9.780 euros, fa pensar que “hi ha una manca de confiança en el producte o en la seva correcta gestió.” Val a dir que, a l’Estat espanyol, els estalviadors destinen només un 5,2% dels seus estalvis als plans de pensions, mentre que els dipòsits bancaris, amb un 38%, segueixen sent el principal vehicle on dipositar els estalvis.

El pes dels plans de pensions a l’Estat espanyol en relació al PIB és del 8,8%, un dels més baixos dels països de l’OCDE, en què la mitjana ponderada és del 53,3%.

A l’estudi hom critica que els plans de pensions individuals, amb comissions que arriben a l’1,18%, tot sumant la comissió de gestió i la dipositària, condiciona, amb la manca d’eficiència de molts dels plans i un perfilat massa prudent estan condicionant unes rendibilitats mitjanes dels plans de pensió a Espanya per sota de la inflació.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les vendes a les botigues vinculades a Comertia cauen un 31,1% al febrer, la pitjor davallada dels últims nou mesos

Barcelona

La Fira de Barcelona preveu “un punt d’inflexió espectacular” a finals de març pel que fa a la tornada a la normalitat

Barcelona

L’atur es dispara entre els més joves

barcelona

Formació en les feines de la vinya als cellers de la DO Empordà

Figueres

El TSJC tomba l’acord amb l’empresa del 85% de la plantilla d’Acciona a Nissan

barcelona

El Consell de Cambres avala l’acte empresarial per rebutjar els aldarulls i urgeix un Govern “fort i estable”

barcelona

Biboss, per resoldre qualsevol tasca

Barcelona

L’FMI avisa que 15 milions de llocs de feina estan en risc a Europa si no es donen més ajudes de capital a empreses

Brussel·les

Navarro creu que part dels terrenys de Nissan es poden destinar a la logística de l’última milla

Barcelona