Economia

Riudarenes escala al segon lloc entre els municipis de més renda de l’Estat

Amb una mitjana declarada de 67.302 euros, el doble que l’any anterior, queda per darrere de Pozuelo de Alarcón, que en declara 79.327

Matadepera, Sant Cugat i Sant Just continuen en posicions altes de la llista

Riudarenes (Selva) ha escalat al segon lloc entre els municipis espanyols amb més renda mitjana declarada, amb 67.302 euros, des del lloc 124 que va ocupar l’any anterior.

L’Agència Tributària ha publicat aquest dijous l’estadística d’IRPF per municipis de més de 1.000 habitants –-excepte el País Basc i Navarra, que no formen part del règim comú–-, on figura la renda mitjana declarada a cada localitat.

Pozuelo de Alarcón (Madrid) es va mantenir el 2020 com el municipi d’Espanya de major renda declarada, 79.327 euros de mitjana, una xifra que multiplica per sis la de la localitat que tanca la llista, Colomera (Granada).

Com a sorpresa, Riudarenes (Selva) escala a la segona posició, des de la 124 de l’any anterior, en duplicar la seva renda mitjana en solament un any i situar-la en 67.302 euros, una evolució que podria estar afectada per la situació extraordinària d’uns pocs contribuents, ja que amb prou feines es van presentar un miler de declaracions.

El tercer lloc és per Boadilla del Monte (Madrid), que n’escala dues en situar la seva renda en 61.592 euros, i el quart, per a Matadepera (Vallès Occidental), que en baixa un, amb una renda de 59.395 euros.

Després d’ells, figuren com a municipis de més renda Alcobendas (Madrid), amb 55.694 euros; Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), amb 55.249 euros; Sant Just Desvern (Baix Llobregat), amb 54.641 euros; Teià (Maresme), amb 54.322 euros; Torrelodones (Madrid), amb 54.210 euros i Majadahonda (Madrid), amb 53.488 euros.

A l’altre costat de la llista, figura com el municipi de menor renda Colomera, amb 12.638 euros declarats de mitjana, malgrat que l’any passat no figurava entre els deu amb menys IRPF.

Li segueixen Huesa (Jaén), amb 12.743 euros, que el passat any ocupava l’últim lloc, Ahigal (Càceres, 12.806 euros), Fuenlabrada de los Montes (Badajoz, 12.900 euros) i Algarinejo (Granada, 12.937 euros).

Darrera d’ells se situen Oliva de Mérida (12.964 euros) i Higuera de Vargas (13.024 euros), Cambil (Jaén, 13.090 euros), Puebla de Obando (Badajoz, 13.182 euros) i Piornal (Cáceres, 13.193).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]
Torroella de Montgrí

Jornada per aprofundir en el turisme inclusiu al Baix Empordà

Torroella de Montgrí
Economia

Els pescadors d’arrossegament de Cambrils dividiran la veda

Cambrils
QUERALBS

FGC alerta que el consistori no ha signat el principi d’acord sobre Vall de Núria

QUERALBS
economia

Nova associació per millorar l’economia i promocionar les Garrigues

Juneda
economia

Catalunya va rebre 1,87 milions de passatgers internacionals per via aèria a l’abril

barcelona
economia

Criteria Caixa es convertirà en el primer accionista de Colonial

barcelona

Girona limitarà els grups de turistes a 25 persones i prohibirà l’ús d’altaveus

GIRONA

L’IRTA converteix les seves explotacions en laboratoris amb nova tecnologia

la tallada d’empordà

Neix una plataforma veïnal que reclama reduir el turisme a la ciutat

GIRONA