Economia

turisme

GASTRONOMIA

‘Slow food' entre sembrats

Als sembrats de l'altiplà dels Comalats, les espigues comencen a groguejar. Els mars de verds prometen una gran collita, malgrat els patiments de la sequera de l'hivern. Dissabte passat, en l'estrena de la primera edició del Tros Food, els freds rigorosos i les boires estaven ja completament oblidats. Amb previsions de temperatures quasi estiuenques, la primera edició del Tros Food partia de Vallfogona de Riucorb amb una advertència: “Us torrareu!”

Però el termòmetre no va fer enrere els 250 inscrits a l'estrena d'aquesta ruta gastronòmica de descoberta del paisatge de la vall del riu Corb. Ple total per degustar les propostes de cinc restaurants, set cellers de la zona i quaranta productors agroalimentaris de proximitat, al llarg d'una ruta circular a peu de vuit quilòmetres.

L'organització de l'Associació Vall del Corb va funcionar com un rellotge, formant petits grups de senderistes per evitar aglomeracions a les parades. Cada quilòmetre i mig, una taula mostrador sota uns arbres o a tocar d'una barraca per poder tastar tres o quatre vins, acompanyats d'embotits, cervesa artesana, pans, platets de sopa vegetal, panadons, pans de pessic, formatge fresc. Regats amb mels de la zona, aigua local, olis, vins dolços... Tot o quasi tot el que aquesta terra produeix. La paleta de vins sobresortia per sobre l'alimentària, que era de qualitat i saborosa, però d'elaboracions potser massa poc sofisticades: coneixent alguns dels restaurants participants, sovint era poc representativa del nivell de la seva cuina. Exceptuant les magnífiques postres. L'encert organitzatiu va ser oferir una alternativa de menú infantil.

Els senderistes, amb una copa penjada al coll, fotografiant com els cereals es gronxaven amb la cadència imposada pel vent, esquitxats de les roselles que han esquivat els herbicides. La bellesa del paisatge rural ben conservat és una de les millors cartes d'aquest territori, massa ignorat per les rutes turístiques habituals, i la Tros Food el valora tot posant-lo al mapa a través de la producció de qualitat. L'organització, però, va deixar que els visitants descobrissin per ells mateixos els indrets, amb el circuit perfectament senyalitzat, però sense explicacions. De Vallfogona de Riucorb a l'Ametlla de Segarra, passant pel terme de Guimerà. Tres comarques i una realitat similar: pobles petits i bonics, on el principal soroll són piuladisses d'atrafegats ocells. Deixant de banda problemes com la despoblació rural, que forma part de l'encant. La tranquil·litat del Corb és encomanadissa i, amb set parades de degustació, la majoria van tardar unes cinc hores a completar la ruta. Slow food real.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona