Més esport

Carles Castillejo rep el premi a tanta persistència

Atletisme. Després de cinc subcampionats i un tercer lloc, el fondista català tasta per fi la glòria en l'estatal de cros

La història de desamor de Carles Castillejo amb el campionat estatal de cros va tenir per fi un desenllaç feliç. “Mereixia aquest títol per pesat”, va comentar l'atleta català poc després de l'arribada amb un somriure d'orella a orella. Castillejo es referia al seu palmarès en la competició, en què acreditava cinc subcampionats i una tercera posició. La victòria a Gijón suposa un magnífic colofó en una campanya hivernal per emmarcar. El títol estatal en marató i la consegüent classificació olímpica, la vuitena victòria en el campionat català de cros, el triomf en la mitja marató de Granollers al davant del recordista mundial Patrick Makau i l'èxit d'ahir són les fites més destacables d'un Castillejo que està vivint, sens dubte, els dies més feliços de la seva carrera atlètica.

La prova, sota la pluja i amb un circuit cada cop més enfangat, es va plantejar com una cursa de desgast. Castillejo, i els representants de Castella i Lleó Javier Guerra i Sergio Sánchez, van anar forçant el ritme per intentar despenjar el madrileny Jesús España, el gran favorit en cas d'una arribada a l'esprint. El campió estatal de 5.000 m va quedar fora de combat aviat i en els últims quatre quilòmetres la prova ja es va convertir en una pugna entre aquests tres corredors. L'atac del campió català va ser progressiu, però al pas pel toc de campana ja va prendre la iniciativa i va deixar uns metres enrere Guerra. Sánchez ja havia quedat despenjat. El triomf de Castillejo no va anar acompanyat de l'èxit col·lectiu, ja que Catalunya, que defensava el títol per federacions, es va haver de conformar amb la quarta posició.

En categoria femenina, en canvi, la selecció catalana va allargar la seva hegemonia i va conquerir el sisè títol consecutiu. Gema Barrachina, la campiona catalana, es va enfonsar en els últims quilòmetres i es va veure superada per les seves companyes d'equip Lídia Rodríguez, que va rebre el premi del tercer lloc del podi, i la incombustible Jacqueline Martín.

Bragado, més a prop dels Jocs

Jesús Ángel Garcia Bragado, de 42 anys, va assolir ahir el seu quart títol espanyol de 50 km marxa (3h51:29) i és una mica més a prop de guanyar-se el bitllet per als seus sisens Jocs Olímpics, tot un rècord en l'atletisme estatal i internacional. En els 20 km femenins, la victòria va ser per a l'aragonesa Maria José Poves, que va esmicolar per més d'un minut el seu registre personal (1h28:15) i va superar en els últims quilòmetres la marxadora de Viladecans Maria Vasco. La també catalana Beatriz Pascual, que defensava el títol, va completar la tercera plaça del podi.