Opinió

Mobilitat AP-7

Com més va, més clar es veu que, amb l’alliberament del peatge de l’AP-7, entre d’altres, aquesta actuació ha estat un desencert majúscul fins al punt que s’ha arribat a un veritable col·lapse circulatori. No passa dia que en una de les principals autopistes de l’Estat, dia sí dia també, hi hagi una interferència o una altra, sobretot per avaries i accidents de camions.

No solament els perjudicats som nosaltres, sinó que igualment tota la península Ibèrica, en el benentès que aquesta via és el principal eix de comunicació amb Europa. Tant és així que el gran error del govern central ha estat menystenir el corredor ferroviari perquè, vist des de l’òptica radial espanyolista, en una infraestructura d’aquesta mena, el principal beneficiari seria Catalunya i el litoral mediterrani, una actuació que afavoriria encara més la perifèria hispana. En conseqüència, la visió centralista de l’Estat no s’ho pot permetre. El cas és que, amb la pervivència d’aquesta visió tan particular, els perjudicats ho som tots.

Resta clar, tanmateix, que, per deslliurar autopistes i carreteres d’aquest trànsit massiu de transport de mercaderies per camions, s’hauria d’optar per contenidors per ferrocarril a través d’aquest tan esperat corredor. De poder fer-ho així, de ben segur que tot allò que no fos un transport específic permetria reduir la circulació de grans camions per sota de la meitat.

BarcelonaIdentificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.