El lector escriu

El millor xuixo del món

A la dècada dels anys vint del segle passat, un pastisser francès que treballava a l’obrador de la prestigiosa confiteria Puig del carrer Argenteria va inventar una pasta que va despertar la millor de les acollides. Amb una pell perfectament fregida, embolcallava la més llaminera de les cremes. Però ai –van dir–, quin nom li posarem? A un dels presents se li va ocórrer: “Jo diria que té una certa semblança amb el xuixo (vara) dels serenos!.” I així van quedar batejades aquestes postres tan típiques de Girona. Jo mateix recordo que moltes confiteries de Barcelona exhibien un rètol que deia “Tenim xuixos de Girona”. Cada any assistim a la cerimònia de trobar el millor i més aclamat xuixo de l’any. Per mi aquest concurs és totalment sobrer. Provin el xuixo de la pastisseria Tornés de la nostra ciutat i coincidiran que és totalment impossible que es pugui superar. Per qualitat, presentació i contingut, és aquí que trobem i gaudim del millor xuixo del món! Només de pensar en aquest deliciós i cobejat xuixo em venen unes saliveres que, amb el seu permís, vaig corrent a comprar-ne dos o tres. Si, un de sol sap a poc. Paraula de gironí!

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia