de reüll

Suspens al PP

Les paraules de Mayor Oreja recorden les grans afirmacions científiques fetes pels líders del PP durant el procés estatutari

Deia en l'article de la setmana passada que el PP estava ensenyant la cara amable per acostar-se a Catalunya. Ni quinze dies! L'estratègia ha durat de Sant Jordi a primers de maig, quan els populars s'han tret la màscara i han tornat a recuperar el discurs anticatalà, ara amb la mirada posada en la llei d'educació, la famosa LEC. A dues setmanes que comenci la campanya per a les eleccions europees del 7 de juny, el candidat dels conservadors, Jaime Mayor Oreja, s'agafa a un tema tan europeu com la LEC i el model lingüístic català per concloure que provocarà la «immersió en la ignorància» de milers de joves. I un altre cop, tot s'hi val!

En la pel·lícula Atrapado en el tiempo, l'actor Bill Murray es veu condemnat a reviure, una vegada i una altra, el mateix dia. I sembla que als catalans ens passa més o menys el mateix. Les paraules de l'aznarista Mayor Oreja recorden les grans afirmacions científiques dels líders del PP durant el procés estatutari. Entre elles, perles com ara que ETA era «el tutor» de la reforma de la carta catalana –Ángel Acebes dixit– i que el text obria la porta a la poligàmia –amb segell de la popular FAES–. L'expresident José María Aznar n'hi ha afegit una més, quan ha apuntat que les reformes estatutàries han contribuït a l'actual crisi a l'Estat.

La piconadora preelectoral del PP s'ha posat en marxa. I no escatimen recursos. Si en el procés estatutari van encarregar una campanya publicitària per demanar un referèndum espanyol sobre l'Estatut català, ara els populars s'han despenjat amb un anunci deplorable en què, per rebutjar la LEC, utilitzen la imatge d'uns nens emmanillats sota el lema Suspens en qualitat, suspens en llibertat. El PP, que el 2006 va denunciar un espot televisiu de la Plataforma ProSeleccions Catalanes perquè hi apareixien uns infants i tenia finalitats polítiques, ara fa exactament el mateix i ho vesteix de «reflexió». El més greu és que l'espot el signa el PP a Catalunya, que, un cop més, abona com a pròpies les tesis de l'ala més dura dels populars i deixa enrere el gir que semblava haver iniciat cap a un major compromís de la direcció estatal amb el país. Un miratge. El PP pot estar en contra de la normativa, res a dir, però no és acceptable que diguin que «arracona i menysprea el castellà» quan els indicadors –entre ells, els exàmens de competències bàsiques d'Educació– apunten que els nens surten de l'escola obligatòria sabent tant o més castellà que català. El que es mereix un suspens és fer electoralisme a costa de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.