Opinió

Tribuna

Sr. Jorge Mario Bergoglio

Vostè és el 266è papa. En accedir al papat, es va fer anomenar Francesc, com Francesc d’Assís (1182-1226), i en prendre aquest nom tothom li va entendre la intenció, la de dur l’Església catòlica altre cop, o potser per primer cop, a la seva idea fundacional, aquella que li va permetre l’èxit, la d’incloure a tothom (classes, estats i gèneres) dins d’una assemblea (ecclesia) comuna on tots som iguals i fraterns. Però això fa tant de temps, Sr. Bergoglio, com diu la tieta de la cançó del Serrat, tant i tant de temps, i en tot aquest temps que ha passat, més de dos mil anys (si ens creiem el seu calendari), l’empresa que vostè representa n’ha fet tantes, que sap què, això que els passa ara, la pederàstia, ve a ser com la gota, més que verinosa, que ha fet vessar el vas.

Vostès, els catòlics, un cop van assolir, traint les diferents sectes cristianes, el poder, pactant amb els emperadors de Roma, no han parat de fer el món pitjor. Primer van arrasar la cultura hel·lènica, especialment, que va ser l’únic far de llum de la humanitat, després van arrasar el classicisme, i van guardar de Roma només els aspectes jurídics i de poder. Després van perseguir absolutament tots els dissidents durant segles i segles. Després van organitzar tota mena de guerres de poder entre emperadors i altres emperadors o papes, i van anar a Orient a fer mal, en les croades, i després a Occident, apadrinant el genocidi dels espanyols i europeus en general per tot Amèrica. I llavors encara van negar les evidències científiques durant segles. I mentrestant van terroritzar nens i grans amb els llimbs, el purgatori i l’infern. I van capolar la sexualitat i la sensualitat de centenars de generacions d’humans, dient-los que el cos és carn podrida, i a partir d’aquí van convertir en pecat tot allò que els permetés controlar els seus creients, i encara més, van fer confessar-los, per tenir coneixement de tot el que feia i pensava i sentia cadascú. I la seva riquesa, la personal i la de l’empresa, no parava de créixer. I en paral·lel, han convertit en secret d’estat totes les seves maquinacions per no perdre el poder.

Deixi’m dir-li que hi ha una bona bibliografia sobre els seus crims. És veritat que milers de creients de bona fe els han donat suport i els en donen, però quan algun d’aquests ha aixecat el cap per reformar-los, l’han fet callar sense miraments. I ara es volen netejar del crim de pederàstia. Doncs només té una manera seriosa de fer-ho: pleguin, tanquin l’empresa. Lliurin a la justícia ordinària totes les ovelles esgarriades, i la resta liquidin el negoci. No és que en aquesta època de capitalisme embogit no sigui necessària una veu ètica i a favor dels oprimits, però el que és segur és que vostès ja no ho poden fer. L’anterior papa va plegar perquè ho va entendre. Vostè en el seu cor, també. L’escarni de les víctimes davant la seva seu, és un fet que no es pot entendre com, predicant el que prediquen, poden suportar. Vergonya absoluta.

Amén.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.