Opinió

Keep calm

Torrons estranys

En aquesta bata­lla contínua per cap­tar l’atenció i l’interès del con­su­mi­dor, els dis­se­nya­dors de tor­rons, d’un temps ençà, s’arre­ce­ren a pro­va­tu­res que bus­quen sor­pren­dre’ns davant com­bi­na­ci­ons estra­nyes, que no havíem sen­tit mai, i que després de tot el soroll si acon­se­guei­xen un “aquest no està mala­ment” ja han fet el fet. Ja han tri­om­fat.

Com en l’alta gas­tro­no­mia, la bar­reja ago­sa­rada té una for­tuna incerta. Aquest any sem­bla que el de xupa-xups de maduixa i nata des­banca el torró de per­nil, en el de les mar­ques més publi­ci­ta­des d’Agra­munt. També hi ha altres pas­tis­sers que fan tor­rons d’autor en àmbits locals, penso en Uñó de Mataró per posar un exem­ple que em ve al pala­dar. És clar que em direu que també són tor­rons allu­nyats dels pri­mers que es van fer a base d’amet­lla, els que ja tenim nor­ma­lit­zats, ja sigui amb xoco­lata, coco o crema cre­mada. També aquests van ser gus­tos que ana­ven més enllà de l’oferta binària: dur o tou. I després ve que anem bus­cant quin és el millor torró de crema artesà, que si el de La Col­mena de Bar­ce­lona, o aquest any el de Noguera de Girona, en el cer­ta­men que ha orga­nitza el Gremi de Pas­tis­sers bar­ce­loní. Llàstima que Cal Jordà de Reus va tan­car por­tes ja fa massa, perquè segueixo bus­cant aquell filet de canye­lla que tinc gra­vat de quan el feien.

Aquesta cerca del gust que bas­cula entre el dilema d’ena­mo­ra­ments de J.V. Foix, empel­tat de les aro­mes dol­ces del forn de Sarrià, és en aquesta dinàmica de la des­co­berta, de con­que­rir nous espais, a diferència del d’arre­ple­gar-se en àmbits cone­guts. Per anar més enllà hi ha d’haver fona­ments sòlids. Passa també amb la redes­co­berta de fri­candós i escu­de­lles a molts res­tau­rants. A mirar de tenir al dia els recep­ta­ris amb els que hem cres­cut per poder anar, sabent d’on venim culinària­ment, als ramens i cevic­hes de torn. Ara és nou res­se­guir els vells camins, tot i que a les envis­tes del Nadal de 2023 si vols vira­li­tat fes el torró del gust més impen­sa­ble i tindràs con­versa garan­tida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia