Opinió

LA GALERIA

Nit de Flors

Temps de Flors funciona i encara ha de funcionar millor, però queden cinquanta setmanes més per portar gent a Girona

El temps primaveral i les seves tempestes sobtades han respectat prou la setmana de les Flors de Girona, que de fet són nou dies. Ara les estadístiques ens donaran nombres, com els 97.535 visitants que han passat pels Banys Àrabs. Com aquell qui diu, com tota la ciutat de Girona, que no és poca cosa perquè ben segur que molts gironins no hi han entrat mai, ni en aquest espai ni en d'altres d'emblemàtics de la ciutat. Una ciutat de la qual els visitants que ens arriben parlen meravelles que, a voltes, et descobreixen els que hauríem d'estimar i promoure.

Ara és, doncs, temps d'estadístiques i de reflexió de la feina feta, de les coses bones que s'han engegat i de les que cal millorar, que sempre n'hi ha. Dies de reflexió perquè l'any vinent sigui més gent la que vingui a la ciutat durant aquests dies, i aquest és el repte: aconseguir que no arribin al matí i marxin al vespre amb autobús, que està bé que sigui així, sinó que molts més és quedin dos o tres o quatre nits a la ciutat i al seu entorn i acabin fent més important aquest esdeveniment quan es quantifiqui els diners que hi deixen.

La promoció de la ciutat és un tema cabdal perquè Girona és, també, una ciutat turística, com ho són les nostres comarques. És molta la gent de pes que diu que aguantem per les exportacions –que ahir vam saber que continuen augmentant encara que no tant com voldríem– i pel turisme. No ens barallem, doncs, amb arguments partidistes per menysvalorar la feina dels altres. Segur que es pot promocionat millor la ciutat i les comarques, però els ciutadans no hauríem de perdonar que en aquest aspecte la baralla pugui afectar el nombre de persones que ens visiten.

Temps de Flors funciona bé i hem de voler que funcioni millor. Obrir botigues dissabte a la nit va ser una bona idea, encara que funcionés millor al Barri Vell que a l'Eixample. El problema és que molts comerciants i alguns restaurants no s'ho van creure i o no van obrir o no estaven preparats. Però és una idea a millorar i que cal ampliar en nombre de nits. També obrir el Mercat del Lleó va ser un èxit que cal estudiar bé per repetir-lo més vegades. I cal pensar que Temps de Flors funciona, però que queden cinquanta setmanes més per pensar coses que aportin valor afegit i aconsegueixin portar gent a la ciutat.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.