Opinió

LA GALERIA

Complicar i encarir la vida a l'usuari

En aquests temps catastròfics que ens toca viure, caldria esperar més sensibilitat i facilitats per part de l'administració

Haureu observat que mentre que sous i ingressos tenen una davallada sense fre, l'apartat de despeses, obligacions i deutes no fa res més que pujar. Els augments de les factures de la llum, del gas, de l'aigua, del transport públic, de l'impost de béns immobles (contribució), etc., se sumen any rere any, amb puntuals congelacions. El més sorprenent és el rebut de l'electricitat, en el qual hi han aplicat tots els invents possibles: facturacions estimades, increments amb efectes retroactius, etc. A aquestes mesures, cal afegir-hi els increments de l'IVA a tots els consums, en un atemptat institucional sense precedents. El cas és complicar la vida al sofert i maltractat consumidor. Hi ha canvis que es pressuposa que busquen millorar el servei, però és discutible que ho aconsegueixin. Per exemple, la targeta del bus urbà de Girona que utilitzo periòdicament. Fa uns mesos, sense previ avís, van decidir que caducava. Em vaig queixar perquè perdia una dotzena de viatges i m'ho van compensar, però vaig haver d'anar a l'Ajuntament a fer la reclamació. Ara, fan més canvis i les targetes de TGM (Transports Municipals de Girona) a partir del dia 15 ja no es podran comprar ni carregar, i seran substituïdes per la targeta ATM (Autoritat Territorial de Mobilitat). Darrere aquest canvi (a banda d'una xarxa integrada) s'entreveu alguna cosa més que la semàntica. El conductor del bus ja no podrà vendre la targeta i, per exemple, la de deu viatges caducarà al mes. D'entrada hem perdut un parell de bugades (comoditat i periodicitat –l'actual, tot i haver-la escurçat, eren tres mesos). Passa el mateix amb el bitllet de tren. Vaig deixar de viatjar a Barcelona una temporada i de 15 euros anar i tornar, ja havia passat a 21 euros, i un augment inversament proporcional a la retallada dels sous. I s'hi ha d'afegir el handicap que el bitllet caduca a les 24 hores, quan abans tenia una validesa de vuit dies. Què hi guanyen amb aquestes mesures, a banda d'enredar la vida a l'usuari? Entenc que no cal que sigui un bitllet obert per un any, però trenta dies no és més raonable? En aquests temps catastròfics que ens toca viure, caldria esperar més sensibilitat i facilitats per part de l'administració, i no més complicacions i encariment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.