Política

Els partits de les eleccions del 21-D

Candidatura d’Unitat Popular (CUP)

Dates: Desembre del 1986

Història: Els precedents de la CUP provenen del món municipal i de diverses experiències sorgides en les eleccions municipals del 1979. A partir d’aquestes, el desembre del 1986 les assemblees locals del MEN i l’MDT van crear l’Assemblea Municipal de l’Esquerra Independentista (AMEI) amb la vocació d’impulsar i coordinar les candidatures municipals. L’assemblea nacional de Mataró (gener del 2009) va comportar la ratificació de la CUP com a organització d’àmbit nacional, superant el municipalisme com a expressió única de la seva activitat institucional i obrint les portes a presentar-se a les eleccions del Parlament, si bé aquesta opció es va descartar per al 2010. El salt endavant es va produir el març del 2012 a Reus, quan es va acordar, per un marge molt estret de vots, presentar-se a les eleccions al Parlament “tan aviat com sigui possible”. Alguns mesos després, ja amb la convocatòria del 2013, es va decidir fer el pas, en aquest cas amb un 77% dels vots favorables.

Ideari: Es defineix com una organització assembleària que treballa per uns Països Catalans independents, socialistes, ecològicament sostenibles, territorialment equilibrats i no patriarcals. Un dels seus trets identitaris és el treball assembleari a partir del qual es prenen les decisions dels càrrecs públics.

Eleccions: En les eleccions del 27-S es va presentar amb el nom de Candidatura d’Unitat Popular-Procés Constituent. De cara a les eleccions del 21-D també aposta per una candidatura pròpia.

Dirigents destacats: Carles Riera, Quim Arrufat i Mireia Boya.

Web i xarxes socials:

http://cup.cat/

@cupnacional

https://www.facebook.com/unitatpopular/Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.