Política

Arxivada la peça sobre els encàrrecs de Corinna Larsen a Villarejo

L’Audiència Nacional conclou que no hi ha indicis suficients per provar cap delicte

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ha acordat l’arxivament de la investigació sobre el suposat encàrrec de  Corinna Larsen, l’examant del rei emèrit Joan Carles I, a l’excomissari José Manuel Villarejo.

Ho fa a petició de la Fiscalia Anticorrupció perquè entén que “no existeixen elements suficients que permetin sostenir la comissió de delictes de suborn ni de descobriment de secrets en els dos suposats encàrrecs” que s’investigaven.

La peça separada del cas Villarejo investigava si  l’octubre del 2016 Larsen va encomanar a Villarejo espiar la seva assistenta i ajudar el polític britànic Ben Goldsmith.

Garcia Castellón recull a la seva interlocutòria que la policia el va informar que no s’havien fet consultes als arxius policials relatius a les persones que Corinna va demanar investigar. “En conseqüència, les consultes realitzades en aquests fitxers permeten descartar qualsevol acció encaminada a l’obtenció il·lícita d’informació”, conclou.

El jutge considera provat que es va produir un contacte entre Villarejo i Larsen, però insisteix que no hi ha indicis suficients per provar cap delicte, i per tant “no queda cap altra opció que l’arxivament de la causa”.

El jutge havia citat a declarar Corinna Larsen però finalment la compareixença telemàtica es va anul·lar per suposats errors formals.Iglesias avala la calma de Sánchez en la sedició i l’indult

madrid

Maduro anhela el Congrés

Buenos Aires

Londres i Brussel·les eviten la ruptura de les converses

LONDRES/BRUSSEL·LES

Xoc entre els socis per una reunió de Costa

Barcelona

Un jutge ordena a Trump restablir el programa per a joves immigrats als EUA

washington
EL RADAR

Un divorci i una relació per reparar

Més protestes a França per la llei de seguretat

MOSCOU

“Trien el pitjor moment per al reingrés de la Dolors, és deshumanitzant”

torroella de montgrí
JORDI CASAS I BEDÓS
Exdiputat i Exsenador

“L’amnistia és complicat, però l’indult és a punt de caure”

BARCELONA