Política

JORDI COROMINAS

ALCALDE DE SANT JORDI DESVALLS (CIU)

“Al pavelló, li sobra més de la meitat”

“Nosaltres volíem cobrir la pista, a tocar de l'escola”

“L'ajuntament necessita una neteja exterior i aire condicionat”

Jordi Corominas, de 55 anys, s'estrena com a alcalde de Sant Jordi Desvalls, tot i que té dues dècades d'experiència, com a tinent d'alcalde i com a regidor a l'oposició. Propietari de l'única benzinera del poble, Corominas diu que li agrada treballar per la gent i que en gaudeix. I això que li feia respecte al principi.

Corominas estrena la vara d'alcalde després d'arribar a un acord amb Consens per Sant Jordi, amb qui diu té una bona entesa, tot i que va ser el grup que va ostentar el poder fins al maig. El pavelló, gairebé construït, és el gran maldecap de l'alcalde.

Com va el mandat, alcalde?

Ja havia tingut experiència de tinent d'alcalde vuit anys enrere. Al juny vam entrar nosaltres i hem entrat en mala època, no és com abans. De problemes, en tenim molts. D'entrades de diners, no n'hi ha i de sortides, moltes. I el que ens ha fet més mal és la despesa que tenim en el pavelló, perquè es deuen molts diners.

Quant es deu?

Realment es deuen 400.000 euros aproximadament: 220.000 a un crèdit que es va fer fa dos anys, amb carència per dos anys. Això vol dir que, ara que hem entrat, hem de pagar un crèdit per unes despeses que estan pendents i ens hem trobat això. I la resta, uns 200.000 euros, es deuen al constructor i a l'arquitecte.

I com ho poden arreglar?

Doncs parlant amb la Generalitat, la Diputació, el Consell Comarcal... Parlant amb algú a veure si ens poden donar un cop de mà o un sistema de finançament per poder pagar tot això i renegociar el deute. Un altre tema preocupant de tot això és que, un cop hem tingut el pavelló fet, aquest gran pavelló, cal buscar-li un ús. Aquí a Sant Jordi, d'activitats esportives tenim una escoleta de futbol, que funciona molt bé, però el problema greu és que per fer servir el pavelló només tenim un grup reduït de nenes de patinatge. No tenim ni bàsquet, ni handbol, ni futbol sala. I què hem de fer del pavelló? De moment, un cop l'any, a l'abril, hi fem la festa del poble, però poca cosa més.

Per tant, creu que es va anar massa lluny a l'hora de fer el pavelló?

Per a un poble com Sant Jordi [700 habitants], a aquest pavelló, li sobra més de la meitat.

Com es va fer aquest pavelló?

El nostre projecte [de CiU] era, per ubicació i per dimensions, cobrir la pista poliesportiva que està a cinquanta metres de l'escola i a cent del centre del poble. Era molt més pràctic fer això de la pista que no pas el pavelló nou, que està molt lluny del centre del poble.

Va ser un error fer el nou pavelló?

No crec que fos un error. Diria que es van equivocar i potser no se'n van adonar, però ara la majoria del poble se n'ha adonat [que es van equivocar]. Ara no hi poden fer res i el que hem de fer nosaltres és buscar solucions per al lloc on està.

I de la resta de coses, què pensen fer per al 2012?

L'ajuntament necessita una neteja exterior [la pintura cau a trossos]. A més, el 2012 volíem muntar l'aire condicionat a l'interior de l'edifici consistorial. Això es pot assumir. I també volíem intentar el tema de les escoles, fer-los una mica de rentat exterior. L'interior deu tenir uns trenta anys i està bé.

I això del pavelló és una rèmora per al seu mandat?

L'únic problema que tenim al poble és el pavelló; tota la resta funciona. Però aquest problema, el considero greu. Tot el que és la gestió diària, els petits problemes, el manteniment, la neteja... no hi ha cap problema i ho podem assumir. Ara bé, això no. Això del pavelló, ho tenim aquí al mig i no sabem com resoldre-ho.

k

L'entrevista sencera a www.elpuntavui.cat
Pot haver-hi gent que faci esport i que utilitzi el pavelló?
No, el poble no dóna per a tant. Una de les coses que s'està parlant és mancomunar serveis. Crec que una de les solucions seria això. Aquí tenim tres pobles de costat (Sant Jordi, Cervià i Viladasens) i ja fem coses junts. Precisament amb Viladasens fa molt de temps que fem coses de manera conjunta en temes de joventut i ara s'hi ha afegit Cervià. Entre els tres pobles ens hauríem de repartir els temes. Si Sant Jordi té camp de futbol i s'ha de fer un pavelló, que es faci a Cervià; i si hem de fer una piscina, fem-la a Viladasens i, després, tot es podria compartir. Donaríem vida als pobles i abaratiríem els costos. S'han fet bestieses en aquest sentit perquè tot anava bé i... vinga, fem això! El que s'ha de fer és fer coses que tinguin un servei i una utilitat. No es pot fer un gran monument i que estigui allà tancat. Es deuen diners del pavelló, que s'han de pagar, i no tenim gent per fer-lo servir. I un altre problema, molt greu, és el manteniment. Tant si està pagat com si està ocupat, costa una fortuna mantenir-lo. L'altre dia vam mirar per netejar uns vidres i ens demanen 3.000 euros perquè és complicat d'accedir-hi i cal fer-ho amb cistelles elevadores.
Per contra, Sant Jordi ha crescut els últims anys.
Això és bo per al poble perquè dóna més vida i perquè tenim més ingressos d'impostos. Ara el que ens interessaria és que vinguessin més indústries.
Però s'han tancat algunes fàbriques al poble.
En l'extracció d'àrids i sorres, les indústries ens havien donat molts ingressos i ara no ens dóna res perquè ja no en queda res.
I quina taxa d'atur té el poble?
No és gaire alta, està al voltant del set per cent. La majoria de gent va a treballar a fora, a Girona o a Figueres. Aquí no hi ha gaire gent treballant al poble. Tenim la planta de Suberolita, també afectada per la crisi de la construcció.
Se sent còmode en el pacte amb Consens per Sant Jordi, que és el que va fer el pavelló?
Sí, en les eleccions nosaltres vam aconseguir tres regidors; Consens, dos i el PSC i Seny i Coherència, un. Vam fer el pacte amb Consens perquè ens vam entendre en les converses que hi vam tenir. El que s'acostava més a nosaltres era Consens per Sant Jordi. De moment, això ens va perfecte.
Com compagina la seva feina privada i la d'alcalde?
Fa 35 anys que treballo a la benzinera [Enco Sant Jordi]. Dedico més hores allà i més hores a l'Ajuntament i els dies se m'allarguen; per a mi tenen quaranta hores. Si sóc sincer, quan vaig sortir d'alcalde, em feia respecte. Com més va, més m'agrada. No m'ho hauria pensat mai de la vida. M'agrada fer-ho, disfruto fent-ho. Això és un poblet, no un poble, i tothom et coneix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar de la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona