Successos

Estats Units

Troben 46 immigrants morts i 16 ferits en un camió a Texas

Les víctimes havien entrat als EUA amuntegades al remolc

Entre els ferits hi ha almenys 4 menors

Les autoritats de Texas (Estats Units d’Amèrica, EUA) han trobat 46 persones mortes i 16 ferides a l’interior del remolc d’un camió aparcat als afores de San Antonio.

L’alcalde de la ciutat fronterera amb Mèxic, Ron Nirenberg, ha confirmat que les víctimes són immigrants que havien entrat als EUA amuntegats al camió. Les autoritats no han detallat les nacionalitats de les víctimes. Entre els ferits hi ha dotze adults i quatre menors d’edat, que han estat traslladats a hospitals amb símptomes de deshidratació.

Les temperatures a San Antonio han assolit els 40ºC aquest dilluns i les autoritats desconeixen el temps que van passar les víctimes a l’interior del remolc, que estava abandonat en una àrea on és habitual que s’hi aturin vehicles per baixar immigrants després de creuar la frontera de manera clandestina.

Segons ha explicat la policia de San Antonio, un empleat d’un edifici proper ha escoltat crits d’auxili, s’ha apropat cap al camió i ha vist que les portes estaven parcialment obertes. Quan les ha obert, ha trobat els morts i ferits.

El vehicle era un camió refrigerat, però la refrigeració no estava engegada i tampoc hi ha indicis que hi hagués hagut aigua pels immigrants, han explicat els cossos d’emergències als mitjans locals.

“És una tragèdia. Són 46 persones que tenien famílies i que buscaven una vida millor”, ha lamentat Nirenberg en una roda de premsa. L’alcalde ha vinculat el succés a les xarxes de tràfic de persones que operen a la frontera.

En aquest sentit, ha assenyalat que el crim l’estan investigant les autoritats federals. Ha afegit que confia que els “responsables de posar aquestes persones en condicions infrahumanes siguin condemnats”.

El cap del departament de Policia de San Antonio, William McManus, ha confirmat la detenció de tres persones vinculades amb el succés.

Les autoritats mexicanes també es traslladaran al lloc dels fets, tot i que encara es desconeixen les nacionalitats de les víctimes. El consolat de Mèxic a San Antonio ha informat que donarà suport a tots els “connacionals mexicans, en cas que n’hi hagi”.