Una banda de lladres degolla porcs i se'ls endú morts de les granges de l'Empordà

Unió de Pagesos té clar que la carn es destina a la venda i reclama als Mossos que controlin els circuits de comercialització

El dar­rer roba­tori de porcs dego­llats in situ es va pro­duir ahir a la mati­nada a la granja de Fran­cesc Noguer, a Cala­buig. Aquesta vegada els lla­dres es van empor­tar qua­tre porcs, però des de prin­cipi d'any han visi­tat les ins­tal·laci­ons qua­tre cops i en total s'han endut uns 25 porcs. Noguer explica que el pri­mer cop els lla­dres van pro­cu­rar aga­far un ani­mal de cada cort per inten­tar que el roba­tori passés des­a­per­ce­but, en una granja de 2.000 porcs. Cal­cu­len que aquell cop en van robar 7 o 8. Després d'aquest pri­mer roba­tori van posar més tan­ques i cade­nats, però els lla­dres van tor­nar i es van endur dotze porcs. Diven­dres pas­sat a la mati­nada, van ser sis els porcs dego­llats i robats i dilluns, qua­tre. El mètode sem­pre és el mateix. Tre­uen el porc a fora, l'esta­bor­nei­xen, supo­sa­da­ment a cops de mar­tell, perquè no cridi, el dego­llen i se l'empor­ten. «Només dei­xen la reguera de sang», explica Noguer, que cal­cula que els lla­dres han de cami­nar amb el porc a coll uns 350 metres fins al lloc on sem­bla que dei­xen el vehi­cle. Noguer sos­pita que els lla­dres els tra­gi­nen amb una barra supor­tada a les espat­lles. Està con­vençut que estan ben orga­nit­zats i que són gent que han tre­ba­llat al sec­tor, perquè no tot­hom sap com mane­jar la carn. Noguer ha denun­ciat tots els roba­to­ris a la seva granja. Però no és l'únic. Els lla­dres dego­lla­dors de porcs també han visi­tat gran­ges de Masa­rac, Vila­te­nim i Bor­rassà, com a mínim. Unió de Page­sos reclama als Mos­sos que inves­ti­guin els canals de comer­ci­a­lit­zació perquè estan segurs que els porcs robats no van per a l'auto­con­sum. Per la seva part, els Mos­sos diuen als gran­gers que patru­llen tant com poden per fer la vigilància a les gran­ges, però que fins ara no han pogut atra­par cap dels lla­dres dego­lla­dors de porcs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.