Successos

Presó per a l’home acusat d’intentar matar l’exparella al Vendrell

La jutge l’acusa de temptativa d’assassinat amb delicte d’incendi, amenaces i trencament de mesura cautelar

L’agressor va tancar l’habitatge amb clau des de fora perquè les víctimes no poguessin escapar de les flames

El jutjat de violència sobre la dona del Vendrell ha decretat presó comunicada i sense fiança per a l’home acusat d’intentar matar l’exparella dimecres a la matinada calant foc al seu pis.

La jutge acusa el detingut d’un suposat delicte de temptativa d’assassinat en concurs amb un delicte d’incendi, un delicte continuat d’amenaces i un altre de trencament de mesura cautelar, segons la interlocutòria dictada després de prendre declaració al detingut per via telemàtica.

L’exparella de l’home es manté ingressada a l’UCI de la Vall d’Hebron amb cremades de segon grau en més de mig cos i el seu pronòstic mèdic és “incert”. L’altra persona que hi havia a l’immoble és la germana d’aquesta dona, la qual va patir cremades de segon grau a l’espatlla.

La resolució judicial recorda que divendres passat un jutjat ja va condemnar aquest individu, de 39 anys i nacionalitat albanesa, a treballs comunitaris i va imposar-li una ordre d’allunyament sobre la dona per haver-la colpejat i amenaçat de mort en les darreres setmanes.

Malgrat això, després del judici de divendres passat l’home es va dirigir al pis del carrer del Mig on viu l’exparella i, des de la terrassa comunitària, va començar a preguntar a crits per què l’havien denunciat i a amenaçar que les mataria a totes dues.

Dimarts passat, cap a la una del migdia, l’home va tornar al lloc dels fets i des del carrer va cridar: “Digues-li a la teva germana que em porti dinar i sopar o la mataré”. L’excunyada de l’home va respondre-li des del balcó que la seva exparella no hi era i, segons la resolució judicial, ell li va dir que la truqués i va advertir-la que també la mataria a ella.

Segons els testimonis aportats en la investigació, dimarts mateix l’individu es va adreçar a la Rambla del Vendrell per tal d’amenaçar l’exparella. A la tarda la va seguir i la va insultar i amenaçar.


L’home va tancar la porta del pis per fora perquè no poguessin sortir
Abans d’anar-se’n a dormir les dues germanes van bloquejar la porta del pis amb diversos objectes per por que l’acusat hi entrés per la força.

Cap a la una de la matinada dimecres l’acusat va manifestar a almenys dos testimonis que es trobaven asseguts en un banc de la Rambla del Vendrell que mataria la víctima. Poc després va anar cap al pis i va tancar la porta amb clau per fora “per assegurar-se que no poguessin sortir de l’habitatge quan hagués complert el propòsit d’incendiar-la”. A més, va arrencar el cable que subministra electricitat i aigua “per impedir que poguessin sufocar les flames”.

Un cop tancada la porta amb clau, va anar a la zona comunitària per tal d’accedir a l’habitatge per la cuina a través d’una finestra que estava oberta.
Va ruixar la dona amb líquid inflamable i després va fer una foguera al pis
L’agressor duia un líquid inflamable i un encenedor, segons la interlocutòria. Primer es va dirigir a l’habitació de l’exparella, que es va despertar pel soroll. Va estripar-li la roba que duia, la va ruixar amb líquid inflamable i li va calar foc. Tot seguit es va dirigir a l’habitació de l’excunyada i li va llançar a la cara roba impregnada del líquid inflamable, que ja estava cremant, tot i que la dona va poder apartar-la i només va patir cremades a l’espatlla dreta.

A continuació l’individu va començar una foguera per tal d’evitar que les dues germanes poguessin sortir de l’habitatge, va impregnar el sofà amb líquid inflamable i va calar-li foc. Quan va creure que degut a l’altura de la foguera les dues dones no podrien sortir, va fugir corrents pel balcó i va deixar les víctimes tancades dins l’habitatge, segons la jutgessa.

Dos veïns van esbotzar la porta a puntades per aconseguir entrar a l’habitatge, atès que estava tancada amb clau. L’exparella de l’agressor va ser evacuada a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona, on continua ingressada en estat crític amb cremades de segon grau en més del 50% del cos.

El detingut va passar les hores següents, fins al migdia, al terrat d’un edifici del polígon de Les Mates, des d’on va amenaçar amb llençar-se al buit d’una alçada de 20 metres. Quan faltaven pocs minuts per les tres de la tarda, agents de l’ARRO el van detenir després de negociar amb ell durant més de cinc hores.