Punt divers

La Fira de Sant Isidre de Solsona incorpora el tast de xai de la comarca

La tra­di­ci­o­nal Fira de Sant Isi­dre de Sol­sona, que tindrà lloc del 14 al 16 de maig, incor­pora aquest any el xai i el cabrit del Sol­sonès amb degus­ta­ci­ons d'aquest pro­ducte. La fira, que aquest cele­bra la 58a edició, és un dels certàmens rama­ders i mul­ti­sec­to­ri­als de més renom de la demar­cació de Lleida i que té el bes­tiar com a pro­ta­go­nista. Des del Con­sell Comar­cal del Sol­sonès, orga­nisme res­pon­sa­ble del cer­ta­men, es vol poten­ciar el sec­tor de l'explo­tació agrària autòctona i la vede­lla ecològica. El direc­tor de la fira, Albert Mun­tada, ha expli­cat que 'es fa una aposta per la pro­moció del tre­ball de casa'.

Com cada any, el sec­tor vaquí es el pro­ta­go­nista de la fira amb l'expo­sició de races pro­ce­dents de dife­rents punts de Cata­lu­nya.El cer­ta­men tre­ba­lla per la pro­moció dels ofi­cis arte­sans de la comarca i la seva demos­tració en públic. A la fira del bes­tiar, ubi­cada al Camp del Serra, hi haurà demos­tra­ci­ons de munyir vaca, exhi­bi­ci­ons de fer­rar cavalls i demos­tra­ci­ons de doma de cavalls. A més, els nens també tin­dran la pos­si­bi­li­tat de poder mun­tar ponis. Aquest any també s'ha pen­sat en els nens. Amb aquest objec­tiu es mun­tarà un recinte firal, situat al cap­da­munt del pas­seig, on hi haurà tallers infan­tils i ludo­teca, amb el suport de la UBIC.​El direc­tor de la Fira de Sant Isi­dre de Sol­sona, Albert Mun­tada, ha mani­fes­tat que es fa una aposta per la pro­moció del tre­ball de casa amb la volun­tat de donar un 'valor afe­git' a l'ela­bo­ració autòctona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.