Successos

Una banda roba miralls de cotxes aparcats, a Olot

La majoria dels robatoris s'han perpetrat a la zona de la ronda Fluvià

La policia va trobar un piló de miralls amagats en un marge

Roben catalitzadors valorats en 11.000 euros, al Garraf

Els Mossos i la policia local d'Olot han detectat en les últimes setmanes l'actuació d'uns lladres que s'han especialitzat a robar uns objectes molt concrets: els miralls dels retrovisors de vehicles aparcats. Ara per ara, el nombre de denúncies recollides supera la desena, però no es descarta que hi hagi més vehicles afectats i que els seus propietaris no ho hagin comunicat a la policia. Hi ha el cas de l'amo d'un cotxe que ha estat víctima del robatori dels miralls dos cops: quan ja havia fet la denúncia pel primer robatori i havia tornat a col·locar els vidres que li havien robat, li van tornar a arrencar els nous. La majoria dels miralls robats són els exteriors, però també s'han donat casos en què els lladres han accedit dins del vehicle i s'han endut el mirall del retrovisor interior. Gran part dels robatoris s'han produït a la zona de la ronda Fluvià, un vial amb zona d'aparcament al costat del riu. Tot i que per ara no ha estat possible atrapar els lladres de miralls, fa uns dies la policia va trobar, amagats en un marge proper al Fluvià, diversos miralls apilonats que, segons tots els indicis, provenien dels robatoris. La troballa fa pressuposar que els lladres que arrenquen els miralls els col·loquen al mercat negre, ja sigui per recol·locar-los en vehicles o per altres usos, per poder-ne treure beneficis.

Lladres de catalitzadors

Ja fa temps que els lladres especialitzats s'han fixat en una altra peça dels cotxes que els sol sortir molt rendible: els catalitzadors. Es tracta d'una peça que té la funció de reduir el nivell de gasos nocius per a l'atmosfera. És molt valuosa perquè conté metalls molt cars i difícils de trobar. Concretament, té una reixeta de ceràmica recoberta de platí, pal·ladi i rodi. En el mercat negre, un catalitzador es ven a un preu entorn de 400 euros, depenent de la grandària. En el cas dels catalitzadors, la finalitat del robatori sol ser fondre'ls per fabricar joies d'or blanc o complements tèxtils. El seu destí sol ser cap a països de l'est d'Europa.

Precisament, el 5 d'agost passat uns lladres van aconseguir un botí valorat en uns 11.000 euros en catalitzadors. Van robar dinou catalitzadors que traginava un tràiler que estava aturat arran de carretera a Cubelles (Garraf).

L'any passat els lladres van serrar a ple dia el catalitzador a diversos cotxes que estaven aparcats a la zona de la Devesa de Girona.

LA XIFRA

11.000
euros
és el valor dels catalitzadors que els lladres van robar a un camió al Garraf.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.