Franja La 2

Divendres, 30 octubre de 2020
06.00
De seda y hierro
Dar el salto
Espai que reuneix històries emocionants sobre discapacitat i dependència. Una visió diferent a partir d'una sèrie de retrats íntims i positius de persones que promouen la normalització, la diversitat, la inclusió i la visibilització.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.00
Los mejores locales de diseño del mundo
El pop digital, un nuevo clásico
Documentals
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Expedición con Steve Backshall
México: el inframundo maya
En aquesta ocasió i amb un equip d'elit es viatja a Mèxic a la península de Yucatán, on alberguen milers de cenotes, esperant ser descoberts. Aquest és un desafiament que posa a prova fins i tot el bus de cova més experimentat. Steve ha d'enfrontar-se a perdre's sota l'aigua.
Documentals
Durada: 50'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
08.55
Diario de un nómada. Las huellas de Gengis Khan
El hotel fantasma de Mongolia
Miquel Silvestre prossegueix el seu recorregut per la serralada de l'Altai a Mongòlia, i ha de superar nombroses dificultats a causa de les carreteres mongoles malparades.
Documentals
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 55'
10.50
Ciudades heladas: la vida al límite
Inclou Salir de la oscuridad i Hacia la luz: Després de mesos de foscor, el sol torna a brillar a Longyearby, la ciutat més septentrional del món. Els veïns surten a gaudir de l'exterior i recordar per què han triat viure aquí.
Documentals
Durada: 95'
12.25
Mañanas de cine: Bagdad
A l'antiga Turquia, la filla de l'assassinat líder d'una tribu es disposa a venjar la mort del seu pare. La princesa Marjan intenta desemmascarar el governador militar Pasha, covard i traïdor, amb l'ajuda del cameller Hassan.
Pel·lícules
Durada: 80'
13.45
Las recetas de Julie
Las recetas de Julie con Florent Ladeyn
En aquest capítol es descobreix un jove xef autodidacta i defensor del seu territori del Nord: Florent Ladeyn.
Altres
Durada: 55'
14.40
Un país mágico
Calatayud
Calatayud és el proper destí del programa, una oportunitat per recórrer aquesta ciutat mil·lenària i aturar-se als seus detalls més curiosos i desconeguts. Miguelillo descobreix la fortalesa àrab més antiga d'Espanya, admira les petjades de Goya a la ciutat i visita un dels jaciments romans més importants de l'Aragó.
Altres
Durada: 65'
15.45
Saber y ganar
El concurs compleix 5.555 programes i per celebrar una xifra tan particular ha preparat una edició especial en la qual participen dos dels concursants més emblemàtics de l'últim any, David Díaz i Enrique Gómez.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou La aventura de Joanna Lumley en la Ruta de la Seda: Irán, Expedición con Steve Backshall: Surinam, el mundo perdido i Nacido explorador: África: el show del elefante: El Richard Wiese es dirigeix a Àfrica per trobar elefants, el mamífer terrestre més gran del món. A Botswana coneix tres elefants orfes i la parella que els ha criat durant vint anys. I a Namíbia recorre el desert de Namib, a la recerca d'elefants adaptats al desert.
Documentals
Durada: 120'
18.30
El escarabajo verde
Los ojos del parque (I)
El programa emet aquesta setmana la primera part de Los ojos del parque, un reportatge sobre l'etern desafiament dels parcs nacionals. Cent anys després de la seva creació, el problema segueix sent conciliar la protecció de la natura amb l'ús públic. Els Agents per a la Protecció de la Natura, coneguts com APN, tenen una doble funció: gestionar el patrimoni ambiental i vigilar que els visitants compleixin la normativa. A Espanya hi ha 15 espais declarats com parcs nacionals, que constitueixen les porcions de territori més protegides de tot el país. Un d'ells és el Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut, creat fa més de cent anys i que ocupa 15.000 hectàrees del Pirineu aragonès.
Altres
Durada: 30'
19.00
Las recetas de Julie
La cocina vasca con Andrée Rosier
La Julie presenta la primera dona a rebre una estrella Michelin, Andrée Rosier, a més de ser l'única dona guanyadora del premi a millor cuiner de França. Amant de la seva regió, els productes bascos l'inspiren, en particular, el famós pernil basc Ibaïama.
Altres
Durada: 55'
19.55
Los mejores locales de diseño del mundo
Ocultos en envoltorios extraños
Els dissenyadors se les han enginyat per crear locals d'avantguarda en espais inimaginables. A Bangkok, el Bar Lounge Bed Supperclub és un gran tub blanc elíptic, i a l'Aeroport Schipol d'Amsterdam es troba el Privium Club Lounge, un club privat per a viatgers freqüents.
Documentals
Durada: 25'
20.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
20.30
Días de cine
El programa posa la mirada en la direcció de fotografia de la mà de Pilar Sánchez, madrina de la setmana i responsable de la fotografia de pel·lícules com Carmen i Lola. A continuació, l'espai treu el cap a la Seminci-Semana Internacional de Cine de Valladolid, que celebra aquests dies la seva edició 64. Respecte a les estrenes més destacades d'aquesta setmana, es parla de l'última pel·lícula de Cesc Gay, Sentimental, i de la cinta britànica Emma, adaptació de la novel·la de Jane Austen. A més, es recorda la mítica pel·lícula Eva al desnudo, quan es compleixen 70 anys de la seva estrena.
Altres
Durada: 60'
21.30
Las ciudades del mañana. El experimento asiático
La conquista del espacio
A Tòquio hi ha tota una escola arquitectònica dedicada als apartaments a escala reduïda, amb habitatges summament petits. Els preus són astronòmics, i el minimalisme està a l'ordre del dia.
Documentals
Durada: 25'
21.55
La suerte en tus manos
Sorteig de la loteria.
Altres
Durada: 20'
22.15
Historia de nuestro cine: Hola, ¿estás sola?
Història d'un viatge i una amistat entre dues noies d'uns 20 anys que tenen en comú un passat d'afecte precari. Davant seu hi ha un present en què no tenen res a perdre i un futur obert. Durant el seu viatge ho comparteixen tot, fins i tot l'Olaf, un rus que no parla espanyol.
Pel·lícules
Durada: 90'
23.45
Historia de nuestro cine: Los chicos
Cada noi té els seus propis problemes i ambient familiar. L'Andrés és grum en un hotel, al qual acudeixen famosos toreros, i somia arribar a ser algun dia una figura del toreig. El Chispa treballa al quiosc de diaris, al servei d'un vell sempre rondinaire, però sempre protector. El Carlos té dues preocupacions: els seus exàmens de l'Institut, que li porten disgustos familiars seriosos, i certa vedette de revistes musicals que viu en l'últim pis de casa seva. El Negro, finalment, té un problema que amaga, però que el turmenta.
Pel·lícules
Durada: 105'
01.30
Las noches del Monumental
Night and day, Cole Porter
L'Orquesta i Coro RTVE juntament amb artistes de reconegut prestigi omplen les nits de clàssic, jazz, flamenc, cobla i modern.
Altres
Durada: 65'
02.35
Drácula eterno
Els vampirs sempre han atret a la societat i despertat les seves pors més grans. Dràcula, procedent de les profunditats del temps, està present en totes les cultures. Fascinant i repulsiu alhora, porta segles dormint en el seu taüt, per aixecar-se enmig de la nit i alimentar-se de la sang dels vius. És un reflex de la societat, metàfora del costat més pervers i monstruós. El sanguinari vampir ha evolucionat durant dècades des d'heroi de novel·la a un dels personatges més subversius i fantasmagòrics de la cultura pop. Tot va començar a finals de segle XIX amb la novel·la publicada per l'irlandès Bram Stoker el 1897. L'obra mestra gòtica de Stoker, Dràcula, va presentar el vampir icònic que traspassaria la barrera dels segles.
Documentals
Durada: 50'
03.25
Documenta2
Inclou Los tesoros perdidos de los mayas: Un sistema làser aerotransportat, que emet polsos làser des d'un avió, descobreix milers d'estructures ocultes dels maies a la selva de Guatemala.
Documentals
Durada: 50'
04.15
Espacios increíbles
L'arquitecte i escriptor anglès George Clarke explora l'extraordinari món de les petites construccions, on les persones fan realitat els seus somnis: transformar espais increïblement petits en llocs únics per viure, treballar o jugar.
Documentals
Durada: 45'
05.00
Las recetas de Julie
La cocina vandeana con Alexandre Couillon
Avui es coneix un jove xef nascut a l'illa de Noirmoutier i enamorat de la seva regió: Alexandre Couillon. En transformar una petita taula familiar en un restaurant reconegut a tot el món, va guanyar 2 estrelles Michelin i el títol de cuiner de l'any en 2017.
Altres
Durada: 50'
05.50
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'