Franja La 2

Divendres, 4 desembre de 2020
06.00
De seda y hierro
Una vida más
L'Adolfo i la Carmen són cecs i tenen dos fills bessons de nou anys. S'observa com és la seva vida quotidiana i com s'organitzen amb la seva vida laboral, familiar, social. Més tard es coneix el Felipe i la Maia, que tenen acondroplàsia, l'única discapacitat que fa riure la gent. Tots dos lluiten per dignificar aquest trastorn del reixement i per intentar que la societat comprengui les dificultats que troben en el seu dia a dia.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.00
La gran guía al futuro
Energía
El desig de la raça humana de millorar en tots els aspectes comporta un cost i una insaciable necessitat d'energia que afecta el canvi climàtic. Les alternatives al carbó són la fissió i fusió nuclears. Es visita Txernòbil, i s'analitza el gran desastre per poder mirar cap al futur.
Documentals
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Expedición con Steve Backshall
Omán, una fortaleza en el desierto
Steve visita les muntanyes Dhofar d'Oman, i allà es troba amb un dels animals més rars de la Terra, el lleopard d'Aràbia. En queden menys de dos-cents exemplars al món. Durant segles, han rondat per aquest desert tot i que actualment estan gairebé extints.
Documentals
Durada: 50'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
08.55
Diario de un nómada. Las huellas de Gengis Khan
Campamento compartido en la estepa mongola
Miquel Silvestre ha conegut l'Oleg, un motorista rus amb el que decideix viatjar algunes jornades. Junts s'internen en la verda estepa sense asfaltar mentre el cel es tapa, preparar per la pluja. Els dos amics recorren un escenari desert i desolat on els únics habitants semblen ser els cavalls salvatges.
Documentals
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 55'
10.50
Cómo ver un agujero negro: el mayor misterio del u
Durant dos anys, les càmeres de la BBC han seguit un equip internacional d'astrònoms, dirigit pel Dr. Sheperd Doeleman, l'objectiu del qual és capturar la primera fotografia d'un forat negre. Per a aconseguir-ho formaran un megatelescopi virtual mitjançant la combinació de telescopis de tot el món.
Documentals
Durada: 60'
11.50
España entre el cielo y la tierra
Susurrando romanceros
Les aigües del Duero abandonen la província de Burgos i penetren en la de Valladolid. Fa mil anys es parlava ja del castell de Peñafiel com de la Penna Fidele.
Documentals
Durada: 50'
12.40
Mañanas de cine: La balada de Johnny Ringo
Johnny Ringo és un pistoler perseguit a qui tots intenten matar. Després de refugiar-se al ranxo Conroy, és assetjat i moren tots els seus homes, així com els membres de la família Conroy. A partir de llavors, el Johnny decideix fugir i canviar la seva identitat per intentar sobreviure.
Pel·lícules
Durada: 90'
14.10
Los camioneros
Seis toros y uno toreado
El Paco ha de traslladar una corrida de toros en el seu camió. Més tard, decideix parar a dinar en un poble proper i allà un mosso de poble decideix deixar anar un dels toros per demostrar la seva virilitat.
Sèries
Durada: 30'
14.40
Un país mágico
Mérida
L'espai visita aquesta setmana Mèrida, i mostra a la seva audiència les curiositats, l'art, la història i el patrimoni d'aquesta ciutat extremenya. Tradicions, cultura i llegendes que el presentador, Miguel de Lucas, mostra de forma fresca i divertida. A més, s'explica per què va ser tan important aquesta ciutat en un temps passat, i diversos experts expliquen la llegenda de la reina Marida i el seu mirall màgic. Més tard, es visita l'Alcazaba més antiga de la península ibèrica i, al museu Nacional d'art Romà, es busseja en la figura d'Octavi August i es revela el Mite d'Enees.
Altres
Durada: 65'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Holanda salvaje: El delta viviente, Holanda salvaje: Bajo el nivel del mar i Destinos clásicos con Aled Jones: Sydney: Aled es trasllada en aquesta ocasió a Austràlia, a la ciutat portuària de Sydney. Una visita guiada darrere d'escena, de la icònica Òpera de Sydney. També s'explora el món musical de la Sydney Symphony Orchestra, Opera Austràlia i l'Australian Chamber Orchestra amb el seu programa d'artistes emergents.
Documentals
Durada: 130'
18.40
El escarabajo verde
Volver a conectar
L'espai recupera un reportatge sobre la pandèmia i les seves causes mediambientals. La pandèmia de la COVID-19 ha estat present en els mitjans de comunicació des del primer minut i s'ha abordat des de múltiples punts de vista. No obstant això, les causes mediambientals que l'originen estan poc presents en el debat públic, malgrat que l'Organització Mundial de la Salut admet que el patogen té origen animal. El documental, produït durant el confinament i les primeres fases de desescalada, es posa en contacte amb ecoepidemiòlegs, veterinaris i experts en salut planetària per analitzar l'origen del virus. Tots ells coincideixen que l'extracció de recursos de manera massiva i el desequilibri en els ecosistemes són a l'arrel del problema.
Altres
Durada: 30'
19.10
Las recetas de Julie
La cocina corsa con Pauline Juillard
Julie viatja a l'Alta-Còrsega on viu una reconeguda xef de l'illa: Pauline Juillard i proposa una cuina corsa, senzilla i autèntica en el si de la seva granja i alberg. És una cuina de temporada, local, que aquesta generosa dona va aprendre de la seva mare i la seva àvia.
Altres
Durada: 50'
20.00
Jara y sedal
Sierra Morena
El Parc Natural Sierra de Cardeña y Montoro és un dels espais naturals d'Andalusia que acull més diversitat de fauna ibèrica al seu interior. Dues espècies emblemàtiques són les protagonistes, el linx ibèric i l'àguila imperial.
Altres
Durada: 30'
20.30
Días de cine
Espai dedicat a l'actualitat cinematogràfica.
Altres
Durada: 60'
21.30
La gran guía al futuro
Relaciones
Els humans són éssers socials i busquen relacionar-se entre ells. L'era digital qüestiona el que és una relació a causa del potent creixement de la Intel·ligència Artificial. A més, es visita el Japó per veure com els robots ja tenen el seu lloc a les empreses i fins i tot a les famílies.
Documentals
Durada: 25'
21.55
La suerte en tus manos
Sorteig de la loteria.
Altres
Durada: 15'
22.10
Historia de nuestro cine: La comunidad
En un edifici vell del centre de Madrid, la Julia, una venedora de pisos espavilada, troba 300 milions de pessetes a la casa d'un veí mort. Per poder gaudir dels diners, a la Julia no li queda cap més remei que esquivar la ira de tota la comunitat de veïns.
Pel·lícules
Durada: 95'
23.45
Historia de nuestro cine: Acción mutante
Bilbao, any 2012. Una estranya banda terrorista anomenada Acció Mutante sembra el terror. Està formada per éssers deformes que pretenen venjar-se dels rics i guapos. El cervell del grup és el malvat Ramón, un ésser sense escrúpols. La banda planeja el segrest de la filla d'un conegut industrial, durant un casament.
Pel·lícules
Durada: 130'
01.55
Las noches del Monumental
LNM: Antonio Serrano Tootsology
L'Orquesta i Coro RTVE juntament amb artistes de reconegut prestigi omplen les nits de clàssic, jazz, flamenc, cobla i modern.
Altres
Durada: 65'
03.00
Mundo de tinieblas
A la dècada dels 90, els jocs de rol van arribar a marcar una forma de vida. Hi havia un corrent subterrani que reclamava un canvi. El públic necessitava una veu més fosca, i així va ser com va sorgir una generació de gent amb veus més fosques.
Documentals
Durada: 55'
03.55
Documenta2
Inclou Creadores de futuro
Documentals
Durada: 55'
04.50
Construcciones imposibles
La casa en la luna
Charlie i Aidan coneixen una parella visionària que està construint una innovadora casa prefabricada de somni, amb vistes panoràmiques, a la bonica illa de Harris a les Hèbrides Exteriors, Escòcia.
Documentals
Durada: 45'
05.35
Las recetas de Julie
Con Armand Arnal
Julie presenta el cuiner establert a la Camarga Armand Arnal. És un viatge per la natura que es troba entre la confluència del Gard, el Roine i el Mediterrani, envoltats de flamencs i toros. Això l'inspira una cuina vegetal i de temporada, aclamada per una estella el 2009.
Altres
Durada: 25'