Programació La 2

Diumenge, 19 gener de 2020
06.00
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 85'
07.25
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
Conciertos de la orquesta filarmónica de Viena: concierto de Año Nuevo 2020. Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 45'
08.45
En lengua de signos
Programa que resumeix l'actualitat del món per a les persones sordes, en llengua de signes.
Informatius
Durada: 30'
09.15
Medina en TVE
Congreso FICRT sobre tolerancia (I)
Espai setmanal de la comunitat islàmica, que s'ocupa dels temes d'actualitat del col·lectiu islàmic a Espanya i de la recuperació de l'Islam històric hispà.
Altres
Durada: 15'
09.30
Buenas noticias TV
El carácter de Jonatán
Programa que pretén compartir el missatge que Jesucrist va anunciar de manera actual i rellevant, utilitzant correctament el llenguatge audiovisual, a través de les vides de cristians que experimenten la presència i el poder de Déu. Gent corrent que está portant la llum de l'Evangeli, transformant el seu entorn i creant un món millor.
Altres
Durada: 15'
09.45
Shalom
Reflexiones 75 años después de Auschwitz
Programa que intenta reflectir el pensament i la identitat del poble jueu, alhora que contribueix a una difusió més gran de les diferents cultures.
Altres
Durada: 15'
10.00
Últimas preguntas
Apostolado del mar
El programa intenta respondre aquestes grans qüestions que totes les persones ens plantegem, des de la perspectiva de l'humanisme cristià, però sempre en diàleg amb els fidels d'altres religions i amb els qui, encara no compartint una creença religiosa, busquen la renovació de la humanitat.
Altres
Durada: 25'
10.25
Testimonio
Un amor que no termina
Espai catòlic en el qual una persona dóna testimoniatge públic de la seva fe.
Altres
Durada: 5'
10.30
El día del Señor
Almodóvar del campo, Ciudad Real
Espai en el qual cada diumenge s'emet en directe una cerimònia religiosa.
Altres
Durada: 60'
11.30
Pueblo de Dios
Chiquitania, cadena de comunidades
Programa que dona a conèixer els camps en què l'Església està compromesa.
Altres
Durada: 25'
11.55
Saber vivir
Espai divulgatiu que aborda diàriament consultes referents a la salut i a la medicina.
Altres
Durada: 60'
12.55
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 35'
13.30
Dinastías
Chimpancés
Al Senegal, Àfrica occidental, viu un grup de ximpanzés liderats per un mascle alfa anomenat David, que no té aliats per defensar el seu lideratge. Està envoltat de rivals que volen la seva corona i estan preparats per a matar-lo si cal, però ha d'engendrar un possible futur hereu del seu tron.
Documentals
Durada: 60'
14.30
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 20'
14.50
Jamie cocina en Italia
Sicilia
Un viatge gastronòmic directe al cor de la cuina italiana per descobrir receptes casolanes transmeses de generació en generació, i amb les quals les àvies de Sicília preparen deliciosos dolços, com els cannolis amb ricota especiada, fruits secs, xocolata i trossets de fruita.
Altres
Durada: 45'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Los guepardos de las profundidades, El río Boteti: el regreso del agua i Planeta selva: El despertar de la vida: La vida a la Terra es caracteritza per una enorme riquesa. Encara avui gran part de la seva superfície està coberta de boscos i selves. Aquest capítol mostra la diversitat d'aquests ecosistemes i com la fauna s'adapta per a viure-hi.
Documentals
Durada: 130'
18.30
El señor de los bosques
Leurtza, Navarra
El bosc de Leurtza és un paratge de conte de fades. L'actor Tamar Novas visita aquest entorn de Navarra, on descobreix un dels bolets més gran que pot trobar-se a la Península Ibèrica. Un passeig en el qual es parla de l'actor i es veu com es desenvolupa a la cuina.
Documentals
Durada: 30'
19.00
Diario de un nómada. Las huellas de Gengis Kan
Recuperando la gorda
Miquel Silvestre viatja amb moto per Sibèria i Mongòlia.
Documentals
Durada: 30'
19.30
Un país mágico
Oviedo
El programa visita avui la ciutat d'Oviedo, on es descobreix la seva impressionant catedral i els misteris que amaga al seu interior. De la mà de Miguel de Lucas es coneix per què la campana més antiga d'Espanya es troba en aquesta ciutat asturiana. A més, es visita la construcció més rellevant de l'art preromànic europeu. També es coneix quins són els dolços més típics entre els habitants d'Oviedo; sense oblidar, per descomptat, explicar què suposen els Premis Princesa d'Astúries per a aquest territori.
Altres
Durada: 60'
20.30
El documental de La 2
Espai en què s'ofereixen els millors treballs documentals de l'àmbit nacional i internacional. Es combinen documents actuals amb aquells que han fet història.
Altres
Durada: 50'
20.30
This Is Art
Éxtasis
L'èxtasi és aquest estat sublim a què tot artista, religiós o laic, aspira a aconseguir. Alguns il·lustres avantpassats ja el van buscar en les substàncies estimulants com una drecera per elevar-se a les altures. Ho van fer a través del déu grec Dionís i del seu equivalent romà, Bacus, déus de la bogeria i el vi, inspiradors de la bogeria ritual i l'èxtasi. En aquesta recerca d'allò més arrabassat a través de l'art, el programa recorre llocs tan fascinants com l'església de Santa María Asunta a l'illa de Torcello, on el color daurat, que representa el color de Déu, ho domina tot, o la capella de Santa Cecilia de Montserrat, on hi ha Sean Scully, un pintor nord-americà d'origen irlandès que creu que qualsevol color pot fer-nos plorar d'emoció. A més, a Roma, el programa revisa l'obra de Bernini, que va aconseguir amb el marbre textures que ningú havia aconseguit anteriorment.
Altres
Durada: 50'
21.20
Imprescindibles: Gervasio Sánchez
Fet a les guerres llatinoamericanes dels anys 80, als Balcans o a Sierra Leone, Gervasio Sánchez és un dels fotoperiodistes més inconformistes del país. Actualment desenvolupa el seu treball entre l'Afganistan, l'Iraq, Bòsnia i Colòmbia, i ha estat el portaveu de les famílies dels dos periodistes segrestats a Síria. El documental s'articula a través d'un viatge a Sarajevo de Gervasio Sánchez per conèixer Adis Smajic, ferit per una mina anti persona quan tenia 13 anys, pocs dies després de finalitzar la guerra de Bòsnia.
Pel·lícules
Durada: 70'
22.30
Versión española: El autor
L'Álvaro vol ser escriptor, però tot el que escriu és fals, pretensiós, insípid. Treballa com a escrivent en una notaria de Sevilla i la seva vida és grisa, acolorida només pels seus somnis. La seva dona, l'Amanda, és tot el contrari. Sempre ha tingut els peus a terra i mai no ha somiat ser escriptora. No obstant això, és ella la que es posa a escriure i li surt un best-seller. Ironies de la vida. La separació és inevitable. I en aquest moment l'Álvaro decideix afrontar el seu somni d'escriure una gran novel·la.
Pel·lícules
Durada: 145'
00.55
Los traidores de Churchill
Després de la Primera Guerra Mundial i durant dues dècades, funcionaris d'alt rang britànics van espiar per armar el Japó, algun d'ells proper a Winston Churchill, passant informació sobre alta tecnologia naval i aeronàutica, i amb la qual aquest país va aconseguir formar un gran exèrcit.
Documentals
Durada: 65'
02.00
Apocalipsis: la guerra interminable. 1918-1926
11 de novembre de 1918. Quan acaba la Primera Guerra Mundial, els supervivents s'adonen que el món d'ahir ha marxat per sempre. Els vencedors imposen als vençuts la signatura de la pau en el Tractat de Versalles. A Europa, Àfrica i Àsia es formen noves nacions, algunes sorgides del conflicte. Les societats intenten recuperar-se de tanta mort i devastació, i en pocs anys, de les ferides no tancades, brollen odis, pors i ressentiments que donen origen a nacionalismes i formes de govern totalitàries que gestaran un nou Apocalipsi.
Documentals
Durada: 90'
03.30
Hay algo en el aire
La contaminació atmosfèrica és un problema mundial; la comunitat científica ho està estudiant i ha descobert que afecta de formes que mai s'haurien imaginat, i que una exposició breu a l'aire contaminat pot produir canvis en l'ADN. La ciència ha descobert que les partícules ultrafines poden viatjar directament des del nas fins al cervell i poden estar causant demència. A més, a l'Índia moren 3000 persones al dia a causa de la contaminació de l'aire, que afecta el 90% de la població mundial, i la Xina i l'Índia són dos dels països que més pateixen les conseqüències. Tot i així, les noves tecnologies poden ser una arma contra la contaminació.
Documentals
Durada: 50'
04.20
Pel·lícula: Los olvidados de la Línea Maginot
Documental que narra la història dels espanyols desplaçats durant la contesa a França i que en el seu exili van ser utilitzats en la construcció de la Línia Maginot, per a l'autodefensa d'aquest país davant de la invasió nazi.
Pel·lícules
Durada: 55'
05.15
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
05.30
La aventura del saber
Emissió del reportatge Living Room Room. A més, entrevista al metge i periodista Nicolás Romero i David Felip Arranz, professor de la Universitat Carlos III de Madrid.
Altres
Durada: 60'