Programació La 2

Dimarts, 18 febrer de 2020
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Para todos La 2
Programa que tracta qüestions socials a través d'entrevistes, enquestes i debats.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
08.00
La Europa más salvaje
Los Alpes
Imatges sorprenents dels racons més salvatges del continent europeu.
Documentals
Durada: 50'
08.50
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
09.00
Diario de un nómada. Las huellas de Gengis Khan
Almati, ciudad padre de las Manzanas
Documentals
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Emissió dels reportatges Moda sostenible i NCC Iberoamericano. A més, s'entrevista Daniel Innerarity, Catedràtic de Filosofia UPV, i la Doctora en Psicologia Laura Rojas-Marcos.
Altres
Durada: 60'
10.55
Documenta2
Inclou 1968: el año que cambió la historia: Primavera
Documentals
Durada: 40'
11.35
Grandes diseños de vuelta
Kevin McCloud presenta gent que ambiciona construir les cases dels seus somnis amb les seves pròpies mans des del principi fins al final.
Documentals
Durada: 50'
12.25
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
12.40
Mañanas de cine: Rifle solitario
Els tres germans Moran tenen terroritzada la població de Marlpine, una petita ciutat de Texas. El Cruze mira de formar un grup d'homes per atrapar-los, però la resposta dels habitants del lloc resulta negativa i ningú s'atreveix a desafiar-los.
Pel·lícules
Durada: 75'
13.55
Las recetas de Julie
El país de Fontainebleau
Programa gastronòmic protagonitzat per la presentadora i crítica gastronòmica Julie Andrieu.
Altres
Durada: 55'
14.50
Caminos extremos
Turquía: La ruta de la seda
Holly Morris viatja a Turquia per descobrir qui utilitza ara la famosa Ruta de la Seda i com la història del país ha donat forma a les restes que van deixar.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Alcatraces: en la zona equivocada i Loba blanca: La loba blanca de la manada del Gran Cañón
Documentals
Durada: 105'
18.15
Documenta2
Inclou El origen de los continentes: Australia: Austràlia, el més sorprenent de tots els continents, una vegada va estar unit a l'Antàrtida i ara forja el seu futur unint-se a Àsia. La història d'Austràlia comença a la Vall del Yarra, on viu un animal ancestral, barreja de mamífer, rèptil i au; un fòssil vivent difícil de trobar.
Documentals
Durada: 50'
19.05
Las recetas de Julie
La región de Burdeos
Es descobreixen amb la Julie les tradicions de Bordeus, una ciutat carregada d'història i gastronomia. Les receptes avui són vedella saltada de Basa amb vi de Graves, estofat de foie gras amb verdures de l'horta, tomàquets farcits i, a més, es proven les tricandillas.
Altres
Durada: 55'
20.00
Página 2
David Castillo
En aquesta ocasió, el programa es trasllada a la platja d'Argelès-sur-Mer per conèixer com van viure el seu captiveri els excombatents republicans. La novel·la El tango de Dien Bien Phu, escrita pel poeta, escriptor i crític literari David Castillo, narra les peripècies d'alguns d'ells: els que van tornar a Espanya a enfrontar-se amb les presons franquistes, els que es van adonar que no volien més guerra lluitant a El Alamein, els que van prendre París i els que van acabar els seus dies lluitant al Vietnam. Durant l'entrevista, Castillo confirma que molts d'aquests personatges van ser familiars seus. Seguidament es visita Mallorca per conèixer de prop la seva vida literària, es coneix la novel·la en la qual es va basar Jojo Rabbit i Fernando Rueda respon el qüestionari literari.
Altres
Durada: 30'
20.30
La 2 noticias
Repàs a tota la informació d'actualitat des d'una òptica diferent.
Informatius
Durada: 30'
21.00
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
21.10
Grandes diseños de vuelta
L'Edward i la Hazel es juguen els seus estalvis i tiren casa seva, situada sobre un penya-segat al nord de comtat anglès de Devon, per construir el seu somni: un far.
Documentals
Durada: 50'
22.00
Cachitos de hierro y cromo
Mar
El programa proposa aquesta setmana un repàs per les cançons que parlen de la mar. La Mediterrània, les sirenes, el tauró, els mariners, els vaixells, els pirates i les platges, tots ells han servit d'inspiració a multitud d'artistes. Des de Rocío Jurado a Serrat, passant pels Village People, Sabina, Carlos Cano i Isabel Pantoja, centenars de cantants i grups han tirat de la imatge marina per parlar d'amors d'estiu, capvespres de platja, desamors, solituds, penes i laments. Encara queda lluny l'estiu, però no va malament escalfar motors amb una capbussada i una excursió a la platja en ple mes de febrer.
Documentals
Durada: 60'
23.00
Un país para escucharlo
San Sebastián. El programa torna al País Basc per descobrir, en aquest cas, Sant Sebastià. Mikel Erentxun guia Ariel Rot per la regió, on es troben amb un donostiarra d'adopció com Loquillo i amb alguns dels representants de les diverses encarnacions musicals de la ciutat: el rock aguerrit de Niña Coyote eta Chico Tornado, el folk pop cosmopolita de Elena Setién i el rap combatiu de La Furia. També s'assisteix a dues trobades d'excepció: el d'Amateur, amb antics membres de La Buena Vida, i la cançó d'autor de nova generació representada per Izaro; i el de dues visions del jazz, la del veterà pianista Iñaki Salvador i el puixant jazz electrònic de Reykjavik 606.
Altres
Durada: 55'
23.55
Documentos TV
Inclou China, la nueva ruta de la seda
Altres
Durada: 60'
00.55
El dragón de hierro
Documental sobre la línia ferroviària entre la Xina i Europa, que recorre més de 13.000 quilòmetres, uneix Madrid amb la ciutat xinesa de Yiwu i travessa vuit països. S'hi inclouen els testimonis de maquinistes, personal de duanes o ferroviaris que fan possible el trajecte.
Documentals
Durada: 55'
01.50
Conciertos de Radio 3
Los Vinagres. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
02.20
Documenta2
Inclou El origen de los continentes: África: La història de l'Àfrica tal com es coneix va començar fa 180 milions d'anys, quan van sorgir les Cataractes Victòria, les més grans del planeta. Però el misteri ocult sota la roca sobre la qual s'assenta Sierra Leone, revela que l'Àfrica ja existia fins i tot abans que el supercontinent Pangea.
Documentals
Durada: 50'
03.10
Grandes diseños de vuelta
En una zona rural de comtat anglès de Suffolk, el Toby i la seva dona Libby construeixen una llar saludable, quatre edificis separats per estructures d'acer col·locats en forma de ferradura al voltant d'un antic roure, per al sensible sistema immunològic d'ell, que acaba de superar una leucèmia.
Documentals
Durada: 45'
03.55
Las recetas de Julie
El país de Le Mans
A Haut Maine, Le Mans, es distingeix la diversitat del seu patrimoni que ofereix una àmplia varietat de productes. Es cuina una olla de vedella, amb el Gérard; un pastís de préssec i peres amb el Jean-Franck i pularda a la manera de la Francine, és a dir amb pollastre farcit de cansalada i formatge fresc amb herbes.
Altres
Durada: 55'
04.50
Detrás del instante
José Manuel Navia
José Manuel Navia és un fotògraf documentalista conegut per les seves imatges personals i evocadores. La seva càmera ha immortalitzat milers de llocs i persones, moltes de les quals l'han deixat entrar en la intimitat de casa seva i han compartit amb ell la seva història. Juanita Martínez va ser una d'elles.
Documentals
Durada: 30'
05.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
05.30
La aventura del saber
Emissió dels reportatges Ludopatía i Guadalajara. Patrimonio cultural y valor histórico. A més, s'entrevista el metge i periodista Nicolás Romero i Rafael Muñoz de Bustillo, Catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat de Salamanca.
Altres
Durada: 30'