Programació La 2

Dijous, 20 febrer de 2020
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.00
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La Europa más salvaje
Tierras áridas
Imatges sorprenents dels racons més salvatges del continent europeu.
Documentals
Durada: 50'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
08.55
Pueblo de Dios
Haití, la tragedia olvidada. Homenaje a Isabel Solá
Programa que dona a conèixer els camps en què l'Església està compromesa.
Altres
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
Documenta2
Inclou 1968: el año que cambió la historia: S'acosta el 5 de novembre de 1968, data de les eleccions als Estats Units, i la lluita entre Nixon i Humphrey està molt renyida, gairebé empatada. La balança es pot inclinar cap a qualsevol banda, però la societat està canviant i fins i tot els soldats al Vietnam es replantegen la seva presència allà.
Documentals
Durada: 40'
11.35
Grandes diseños de vuelta
Kevin McCloud presenta gent que ambiciona construir les cases dels seus somnis amb les seves pròpies mans de principi a fi.
Documentals
Durada: 50'
12.25
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
12.35
Mañanas de cine: Una razón para vivir y una para m
Durant la Guerra Civil americana, l'exèrcit ianqui prepara l'execució de 10 homes autors de diferents delictes. Un coronel degradat i acusat injustament de traïció proposa commutar-los la pena a canvi de participar en una missió suïcida.
Pel·lícules
Durada: 110'
14.25
Turismo rural en el mundo
Islas Canarias. El Hierro, La Gomera y La Palma
L'arxipèlag canari compta en les seves set illes amb un 40% d'espai protegit, tres reserves marines, quatre parcs nacionals i set reserves de la biosfera. En aquest viatge es visiten tres d'aquestes illes sorprenents: El Hierro, La Gomera i La Palma.
Documentals
Durada: 30'
14.55
This Is Art
Locura
De manera didàctica i entretinguda, Ramon Gener ajuda a'espectador a comprendre les obres d'art que millor representen el més sublim i intangible de la naturalesa humana, les emocions i els sentiments, i a entendre les circumstàncies que van envoltar els autors que amb més èxit van encarnar la bogeria.
Altres
Durada: 50'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Vida por todo lo alto a bajas temperaturas i Juegos mortales: Grandes escapadas: Per a alguns animals, la seva major complicació és si decideixen un camí o un altre. Els herbívors s'exposen tots els dies als depredadors i tan sols compten amb el seu enginy i l'instint per sortir de la dificultat; afortunadament, de vegades això és suficient.
Documentals
Durada: 105'
18.15
Documenta2
Inclou El origen de los continentes: Eurasia: L'evidència de l'aparició d'Europa tal com se la coneix es troba al subsòl de París, en els túnels de les seves catacumbes. Quan la placa oceànica de l'Índia va col·lisionar amb Àsia, l'oceà Tetis, que travessava tot el continent eurasiàtic, es va elevar, convertint-se en l'Himàlaia.
Documentals
Durada: 50'
19.05
Las recetas de Julie
La ruta de las setas
França és el segon recol·lector de bolets del món, per la qual cosa és immensa la varietat de receptes existents segons la zona. Avui es prepara un pastís de voletus, un saltat de Múrgoles, un aperitiu amb la carbonera que s'ha recollit, unes tombarelles farcides i, finalment, unes galampernas.
Altres
Durada: 55'
20.00
Atención obras
S'entrevista Ismael Serrano, que fa balanç de la seva gira Todavía. A més es visita la primera retrospectiva a Madrid de l'artista català Joan Rabascall i s'assisteix a l'últim concert del violoncel·lista Asier Polo i la nova posada en escena de Ron Lalá, Andanzas y entremeses de Juan Rana.
Altres
Durada: 30'
20.30
La 2 noticias
Repàs a tota la informació d'actualitat des d'una òptica diferent.
Informatius
Durada: 30'
21.00
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
21.05
Megaciudades magníficas
Dubái
Dubai és una ciutat que mai està quieta, una ciutat d'inversions, que representa l'èxit de la riquesa i simbolitza el luxe. Actualment, el govern considera molt importants les noves tecnologies, però també la sostenibilitat i la protecció de la natura.
Documentals
Durada: 55'
22.00
Sánchez y Carbonell
Spoiler
En aquesta ocasió, l'espai rendeix tribut a les sèries de televisió i aborda l'auge de les plataformes en un programa que té com a convidat el multifacètic actor i cantant Asier Etxeandia, que va començar la seva carrera en el món de la ficció amb Un paso adelante i no ha deixat de créixer en les taules. Actualment està en un dels millors moments de la seva carrera després d'haver participat en l'últim film de Pedro Almodóvar, Dolor y Gloria. L'artista regala al programa dos moments musicals al costat del seu company de Mastodonte, el músic Enrico Bárbaro. També visita el plató l'actriu Aitana Sánchez-Gijón, que s'uneix a la xerrada per parlar sobre la seva carrera tant al cinema com al teatre o la televisió. A més, es compta amb la visita del creador de la sèrie El Ministerio del Tiempo, Javier Olivares, i amb alguns experts en sèries, com Elena Neira, professora d'estudis de Comunicació de la UOC i experta en nous models de distribució audiovisual i plataformes digitals i Alberto Rey, periodista i crític de sèries d'El Mundo. Addicionalment, al programa també es gaudeix de les actuacions musicals de Ca7riel i Paco Amoroso.
Altres
Durada: 90'
23.30
La España prehistórica
Documental que analitza l'evolució de l'espècie humana des dels seus orígens a l'Àfrica fins al seu desenvolupament a Atapuerca, Espanya. Amb la participació dels més prestigiosos científics i la presentació de Juan Luis Ausaga, codirector de les excavacions a Atapuerca.
Documentals
Durada: 95'
01.05
Conciertos de Radio 3
Side Chick. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
01.35
Documenta2
Inclou El origen de los continentes: América: Les evidències de la ruptura del Pangea, fa 200 milions d'anys, s'observen encara avui en els parcs i penya-segats de Nova York, ciutat erigida porta del nou món, i també de l'antic. Així mateix, el procés de subducció que va originar Amèrica del Sud va marcar el seu passat i el seu pròsper futur.
Documentals
Durada: 50'
02.25
Grandes diseños de vuelta
Sis anys després, Kevin McCloud torna a Strathaven, a Escòcia, per veure acabada la increïble casa escultòrica de metall del Colin i la Marta, l'edifici inspirat en els hangars del seu aeròdrom, d'estructura d'acer, revestit d'alumini corrugat i murs de tancament de vidre.
Documentals
Durada: 45'
03.10
Las recetas de Julie
La ruta de los vinos
A finals de setembre és temporada de collita. En aquesta ocasió, Julie Andrieu ofereix un viatge per les vinyes franceses, on el vi és el protagonista de les seves receptes, com el pollastre amb xampany, el verat marinat en vi blanc i un dolç de moscatell.
Altres
Durada: 50'
04.00
El Amazonas salvaje de Alemania
El Wupper s'ha mantingut com una de les majors anomalies de tots els temps. El documental mostra imatges del riu quan batega de vida.
Documentals
Durada: 55'
04.55
Escala humana
Casi cero
La crisi climàtica del planeta és una realitat que ja no es pot ignorar. S'analitza quin pot ser el paper de l'arquitectura en la construcció d'un futur més net i sostenible. Per començar, es poden buscar solucions al consum desmesurat d'energia a partir de la generació d'energia neta.
Altres
Durada: 30'
05.25
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
05.30
Para todos La 2
Programa que tracta qüestions socials a través d'entrevistes, enquestes i debats.
Altres
Durada: 30'