Programació La 2

Diumenge, 23 febrer de 2020
06.00
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 85'
07.25
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 45'
08.45
En lengua de signos
Programa que resumeix l'actualitat del món per a les persones sordes, en llengua de signes.
Informatius
Durada: 30'
09.15
Medina en TVE
Fundación cultura islámica 2
Espai setmanal de la comunitat islàmica, que s'ocupa dels temes d'actualitat del col·lectiu islàmic a Espanya i de la recuperació de l'Islam històric hispà.
Altres
Durada: 15'
09.30
Buenas noticias TV
35 años de buenas noticias
Programa que pretén compartir el missatge que Jesucrist va anunciar de manera actual i rellevant, utilitzant correctament el llenguatge audiovisual, a través de les vides de cristians que experimenten la presència i el poder de Déu. Gent corrent que está portant la llum de l'Evangeli, transformant el seu entorn i creant un món millor.
Altres
Durada: 15'
09.45
Shalom
75 años de la liberanción de Auschwitz
Programa que intenta reflectir el pensament i la identitat del poble jueu, alhora que contribueix a una difusió més gran de les diferents cultures.
Altres
Durada: 15'
10.00
Últimas preguntas
Misioneros Manos Unidas
El programa tracta de respondre a aquestes grans qüestions que totes les persones ens plantegem, des de la perspectiva de l'humanisme cristià, però sempre en diàleg amb els fidels d'altres religions i amb els qui, encara no compartint una creença religiosa, busquen la renovació de la humanitat.
Altres
Durada: 25'
10.25
Testimonio
Creo, luego existo
Espai catòlic en el qual una persona dóna testimoniatge públic de la seva fe.
Altres
Durada: 5'
10.30
El día del Señor
Luque, Córdoba
Espai en el qual cada diumenge s'emet en directe una cerimònia religiosa.
Altres
Durada: 60'
11.30
Pueblo de Dios
Selvas amazónicas-Peregrinos de justicia
Programa que dona a conèixer els camps en què l'Església està compromesa.
Altres
Durada: 25'
11.55
Saber vivir
Espai divulgatiu que aborda diàriament consultes referents a la salut i a la medicina.
Altres
Durada: 60'
12.55
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 35'
13.30
RTVE responde
El director del web de RTVE respon una queixa per la recuperació al canal de Youtube de RTVE d'actuacions del duo Cruz y Raya per la forma en què es retrata les persones d'ètnia gitana. A continuació, Albert Barniol, de l'equip d'El Tiempo, atén una proposta perquè s'inclogui en tots els espais informació sobre el nivell de pol·len, per la seva relació amb les al·lèrgies, i sobre contaminació. A més, el director de Flash Moda contesta un suggeriment que demana que l'espai inclogui moda especialment dissenyada per a discapacitats. I, per acabar, el programa es completa amb dos reportatges: Invisibles, una història de tres amigues que comparteixen edat, al voltant dels 50, i la sensació que s'han tornat invisibles per a la resta de la societat; i un altre per a la campanya corporativa RTVE, por un planeta mejor, que s'ha posat en marxa per donar suport i difondre l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.
Informatius
Durada: 30'
14.00
Turismo rural en el mundo
Gambia
El cabalós riu Gàmbia vertebra les terres d'aquest petit país de l'Àfrica Occidental. S'inicia un viatge des de l'Atlàntic cap al mateix cor de la jungla africana per descobrir centenars d'espècies salvatges, magnífiques costes, riberes de somni, tradicions ancestrals i illes verges.
Documentals
Durada: 35'
14.35
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
14.45
Extrañas maravillas del mundo
En aquest episodi s'analitzen les causes de fenòmens estranys, com l'aparició sobtada d'una enorme taca negra a la costa de Califòrnia, la confusió entre el so que fa una arengada amb un submarí rus o un home cec que utilitza la ecolocalització dels ratpenats per orientar-se.
Documentals
Durada: 50'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Alcatraces: en la zona equivocada, Vida por todo lo alto a bajas temperaturas i Planeta selva: El paraíso austral: Australia: A la immensa illa d'Austràlia s'estén una prima franja de bosc tropical al costat de les seves costes orientals. Una selva única, una jungla acariciada per les pluges i la humitat; aquí viuen aus de paradís, casuaris, cangurs arborícoles i una infinitat d'endemismes únics al món.
Documentals
Durada: 135'
18.35
El señor de los bosques
Sierra de Mariola, Alicante
L'escriptora Lucía Etxebarría descobreix al costat de Vicente Sevilla els aromes de la Serra de Mariola.
Documentals
Durada: 30'
19.05
Diario de un nómada. Las huellas de Gengis Kan
Navegando por la estepa de Kazajistán
Documentals
Durada: 30'
19.35
Un país mágico
Soria
El destí escollit aquesta setmana és Sòria, on es descobreix per què aquesta ciutat ha inspirat escriptors com Antonio Machado, Gerardo Diego o Gustavo Adolfo Bécquer. També es coneix el motiu pel qual hi ha una imatge de Sant Pere crucificat a l'inrevés a la cocatedral de Sòria i es visita el seu majestuós claustre, declarat monument nacional el 1929.
Altres
Durada: 60'
20.35
El documental de La 2
Espai en què s'ofereixen els millors treballs documentals de l'àmbit nacional i internacional. Es combinen documents actuals amb aquells que han fet història.
Altres
Durada: 50'
20.35
This Is Art
Celos
De manera didàctica i entretinguda, Ramón Gener ajuda l'espectador a comprendre les obres d'art que millor representen el més sublim i intangible de la naturalesa humana, les emocions i els sentiments, i a entendre les circumstàncies que van envoltar els autors que amb més èxit van encarnar la gelosia.
Altres
Durada: 50'
21.25
Imprescindibles
Inclou Música en las manos
Documentals
Durada: 65'
22.30
Versión española: 23-F
Narra el cop d'estat de 1981 a Espanya. Des de la presa del Congrés, que es va fer servir per arrencar, fins a l'alliberament dels diputats, es reviuen les 17 hores i mitja que van fer tremolar els fonaments d'una democràcia jove. D'una banda, el Tejero i els seus homes. D'altra, el Rei, que des del seu despatx intenta contenir l'Exèrcit i organitzar les forces civils.
Pel·lícules
Durada: 145'
00.55
Las mujeres del Tercer Reich
El documental narra la veritable història de les dones del Tercer Reich, de com es van convertir en parts essencials del règim. El nazisme va valorar des del principi el paper de la dona com a pilar, la garant de la raça ària i també de la societat nazi que s'estava gestant.
Documentals
Durada: 55'
01.50
Magda Goebbels, la primera dama del Tercer Reich
Al búnquer de Hitler a Berlín, atacat dia i nit pels russos, una dona elegant d'uns 40 anys enverina als seus sis fills abans de suïcidar-se.
Documentals
Durada: 55'
02.45
Picasso y Dora Maar: Artistas apasionados
Dora Maar tenia 19 anys quan la seva família va tornar a París. Havia viatjat per tot el món. Però va ser a París, el 1936, on va conèixer el gran amor de la seva vida, Picasso. Abans havia intentat convertir-se en una gran fotògrafa. Era bella, atrevida, independent i amiga dels surrealistes Paul Éluard i Jacques Prévert. Dora va ser la més influent de les nombroses muses que va tenir Picasso.
Documentals
Durada: 40'
03.25
El cardenal Cisneros
Cisneros, que va ser un polític honest i compromès, és considerat pels historiadors l'estadista més important d'Espanya. El documental indaga en la seva tasca de reformador religiós, el seu interès per la cultura i la seva gran tasca política durant les seves dues regències.
Documentals
Durada: 90'
04.55
Turismo rural en el mundo
Gambia
El cabalós riu Gàmbia vertebra les terres d'aquest petit país de l'Àfrica Occidental. S'inicia un viatge des de l'Atlàntic cap al mateix cor de la jungla africana per descobrir centenars d'espècies salvatges, magnífiques costes, riberes de somni, tradicions ancestrals i illes verges.
Documentals
Durada: 35'
05.30
La aventura del saber
Emissió dels reportatges Hugo, la aventura de aprender i de l'exposició Una imagen que no duela ni cueste mirar. A més, entrevista al metge i periodista Nicolás Romero i a Clara Branques, doctora en Filosofia i investigadora UCM.
Altres
Durada: 60'