Programació La 2

Dijous, 16 juliol de 2020
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
El salvaje Oeste
Las tierras altas
Viatge pels llocs dels EUA i Canadà que van marcar l'època del Salvatge Oest al segle XIX.
Documentals
Durada: 60'
08.55
¡Qué animal!
Lagunas del sur de Córdoba
Un viatge als racons més icònics d'Espanya per descobrir els misteris de la fauna i la flora autòctones.
Documentals
Durada: 30'
09.25
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
09.30
Reportero de la historia
El director de dóna a conèixer el que ha passat a Espanya entre el segle XV i el segle XX.
Documentals
Durada: 30'
10.00
Turismo rural en el mundo
Nueva Zelanda: Islas Cook
Un repàs a la història, la gastronomia i les ofertes d'oci en entorns rurals de diferents i atractives destinacions internacionals.
Documentals
Durada: 40'
10.40
Documenta2
Inclou El cerebro con David Eagleman: ¿Porqué te necesito?
Documentals
Durada: 50'
11.30
Construcciones ecológicas
Inclou Eco-viviendas urbanas i La eco-construcción y los árboles: Avui es presenten solucions per als habitatges del futur en la seva cohabitació amb els arbres i respectant el seu entorn, per no obstaculitzar el seu desenvolupament. Es visiten exemples a Portland, Oregon; Alsàcia, França; i Costa Rica.
Documentals
Durada: 55'
12.25
Mañanas de cine: La carga de la Policía montada
En un fort canadenc, dos homes lluiten per aconseguir la mateixa dona. Alhora, un d'ells és pretès per una noia índia.
Pel·lícules
Durada: 100'
14.05
La gran escapada italiana de Gino
Inclou Parma y Módena i Liguria: A l'episodi d'avui Gino recorre Ligúria, començant el seu viatge a la ciutat pesquera de Camogli. De la mà del Renato, un pescador local, i la seva família, surt a pescar alguna cosa que més tard cuina per als seus convidats. Completa el menú amb una focaccia de formatge típica de la zona i una pasta amanida amb pesto.
Documentals
Durada: 45'
14.50
Australia: guía para el viajero del tiempo
La gran isla
En aquest episodi es descobreix com una illa-continent, va quedar aïllada de la resta del món i com es va adaptar la vida al canvi del paisatge. Després del final de l'era dels dinosaures, la tenacitat de la vida es va imposar i Austràlia es va convertir en una bassa de vida a la deriva en un mar de canvi.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar edición verano
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes en diferents proves visuals, musicals i de lletres.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Animales de altura: Los amos del cielo i Natural World. Crecer salvajes
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou Operación fiebre del oro: Buscando oro: A la recta final d'un viatge ple de calamitats, els aventurers avancen els últims 120 km travessant el riu Yukon fins a arribar a Dawson City, la llegendària ciutat aixecada pels primers cercadors d'or en un assentament indígena. Ha arribat l'anhelat moment de buscar el preuat or.
Documentals
Durada: 50'
19.00
La escapada italiana de Gino: Italia oculta
Gino comença el seu viatge a la regió dels Abruzzos, una zona poc coneguda del centre d'Itàlia, que es troba lluny de les rutes turístiques. El primer que vol provar Gino en arribar-hi és la chitarra, un tipus especial de pasta que es va inventar en aquesta regió. Després, Gino continua el seu viatge per la regió del Trentino Alt Adigio. Li interessa conèixer la manera en què la situació fronterera de la regió, que limita amb Suïssa i Àustria, defineix els seus productes, la seva arquitectura i les seves tradicions.
Altres
Durada: 50'
19.50
Atención obras
El programa instal·la el seu plató a Almagro amb motiu de Festival Internacional de Teatre Clàssic d'Almagro per realitzar des d'allà un programa especial en què la protagonista és l'actriu i cantant Ana Belén, Premi Corral de Comèdies d'aquesta 43a edició. Cayetana Guillén Cuervo conversa amb la intèrpret madrilenya sobre la seva relació amb els clàssics i la seva vinculació amb el festival manxec. A més, un equip del programa va estar amb la Joven Compañía Nacional de Teatro Clásico abans de l'estrena de l'obra En otro reino extraño, un muntatge al voltant de Lope de Vega amb el que pujava el teló d'aquesta edició de Festival d'Almagro. En clau musical, l'espai gaudeix de la bona feina del compositor i cantant Jacobo Serra, un artista que seguint la tradició anglosaxona va començar tocant al carrer abans d'entrar en el circuit de pubs i de gravar les seves cançons. Ara està immers en la producció del seu nou disc.
Altres
Durada: 30'
20.20
El bosque protector
Pastos naturales herbáceos
Les pastures proporcionen aliment al bestiar i la fauna salvatge i constitueixen el seu hàbitat; sustenten alts nivells de biodiversitat. En aquest capítol es descriu el seu origen, les seves característiques ecològiques i la seva rica biodiversitat, però també es veu quines són les seves principals amenaces.
Documentals
Durada: 25'
20.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 20'
21.05
Construcciones ecológicas
Inclou Eco-viviendas rehabilitadas i Aislados
Documentals
Durada: 55'
22.00
Tesoros de la tele
Buenas noches
El programa rememora aquesta setmana l'espai que entrevistava personatges coneguts dins d'un rerefons polític i social. A les entrevistes se li sumaven números musicals. L'octubre de 1982, Mercedes Milá s'enfrontava al seu major repte professional des de Sant Cugat, el qual la consagraria definitivament com a presentadora. La periodista es posava al capdavant de Buenas noches, un espai en prime time i en directe per La 1. Durant els seus dos anys d'emissió, aquest programa va deixar grans moments que ja formen part de la història de la televisió, i en aquesta ocasió es recullen els més coneguts, com quan l'escriptor Camilo José Cela va demanar una palangana per intentar demostrar certes habilitats, o l'entrevista al futbolista Quini parlant del seu segrest.
Altres
Durada: 90'
23.30
¡Cómo nos reímos!
Avui: Ni en vivo ni en directo i Los chistes.
Altres
Durada: 120'
01.30
Festivales de verano
54º Heineken Jazzaldia: Donny McCaslin Quintet.
Altres
Durada: 70'
02.40
Dentro de la fábrica. Cómo se hacen nuestros alime
Chocolatinas
Gregg s'integra en una de les fàbriques de xocolata més grans del món i segueix la producció de les xocolatines més venudes a nivell mundial. Al seu torn, Cherry col·labora en una fàbrica de bombons en la qual encara es treballa a mà, i Ruth mostra com eren abans les fàbriques de xocolata.
Documentals
Durada: 60'
03.40
Documenta2
Inclou Operación fiebre del oro: Lagos y ríos: Recreant les calamitats que van patir els primers cercadors d'or el 1987, l'expedició es dirigeix a Dawson City, des d'on s'inicia el camí als jaciments. A la ruta, restes d'assentaments evidencien altres negocis al voltant de la recerca d'or.
Documentals
Durada: 50'
04.30
Construcciones ecológicas
Avui: Eco-construcciones camufladas i Eco-construcciones pioneras.
Documentals
Durada: 50'
05.20
La escapada italiana de Gino: islas al sol
Avui: Costa de Sicilia i Giardini Naxos.
Altres
Durada: 40'