Programació La 2

Divendres, 1 juliol de 2022
06.00
Para todos La 2
Lliurament que aborda el futur d'internet. Així mateix, es coneix l'anomenada nova masculinitat, que abraça el feminisme. A més, es parla de l'associació Nossas de Brasil, que ajuda els col·lectius desil·lusionats amb la democràcia.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
El cazador de cerebros
Cuántica + IA = futuro
Pere Estupinyà visita la King Abdullah University of Science and Technology, una universitat atípica enmig del desert. Conscients que l'economia basada en el petroli s'acosta a la fi, els saudites han decidit fer una aposta cap a un futur basat en la ciència i la tecnologia que està atraient investigadors de renom de tot el món.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
08.05
Uno entre mil
A Alemanya, només un de cada mil rierols encara es troba en un estat òptim. Els altres han perdut més del 90% de les seves espècies endèmiques. No obstant això, la vida salvatge és forta i capaç de recuperar els seus ecosistemes. L'única cosa que necessiten és una mica d'espai i la preservació de les seves aigües.
Documentals
Durada: 50'
08.55
Turismo rural en el mundo
Emiratos Árabes Unidos: Desde Dubái hacia el desierto de Arabia
A la costa sud del golf Pèrsic hi ha un dels països més exòtics del Pròxim Orient: els Emirats Àrabs Units. Des dels hipnòtics i luxosos gratacels de Dubai, s'emprèn un viatge cap al desert d'Aràbia, un mar immens de dunes ataronjades habitat per beduïns.
Documentals
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 55'
10.50
Apocalipsis de la antigüedad
Los Mayas
Entre el 250 i el 900 dC la civilització maia va construir ciutats espectaculars i va perfeccionar les matemàtiques, l'astronomia, l'arquitectura i el calendari. Però al voltant de l'any 900 dC, la sort dels maies es va acabar i les seves grans ciutats van ser abandonades en gran part.
Documentals
Durada: 50'
11.40
Planeta azul
Viaje a las profundidades
La profunditat dels oceans és l'hàbitat més gran de la Terra i un gran desconegut. És la llar dels animals més estranys del planeta, criatures marines que repten pels fons abissals i de noves espècies que es descobreixen a les fredes tenebres del fons del mar.
Documentals
Durada: 50'
12.30
Mañanas de cine: El desafío de los siete magnífico
A la presó de Sheridan, a Arizona, un noi de tan sols 18 anys anomenat Shelley és posat en llibertat per ordre de la dona del Chris, el xèrif. No obstant això, immediatament el jove s'uneix a la banda del mexicà Juan del Toro i assalta un banc. Durant l'atracament, el Chris és ferit i la seva dona és segrestada per la banda de malfactors.
Pel·lícules
Durada: 90'
14.00
Ruralitas
Capilla y Paredes de Nava
A Badajoz, l'Arturo recorre la província amb el seu museu itinerant de medi ambient, una exposició que posa en valor la vida al món rural. I a Paredes de Nava, la Naza fa un gir a la seva vida i torna al poble per conrear bolets. El seu projecte agrícola ha estat reconegut a escala nacional i internacional.
Documentals
Durada: 50'
14.50
Metrópolis
Avui: Singapur i Los Ángeles.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Biomimesis: Biogeometría i Vivir con lobos
Documentals
Durada: 100'
18.10
El escarabajo verde
Una historia para no dormir
El programa parla sobre com afecta l'excés d'il·luminació els éssers vius, inclosos els humans.
Altres
Durada: 30'
18.40
Planeta selva
El bosque domado. Encinares ibéricos
El sud d'Europa i el nord d'Àfrica són el territori perfecte per a les alzines, que poden albergar fins a 300 espècies animals, com ara àguiles imperials, colònies de cigonyes, ginetes i ratolins. Així mateix, els seus fruits són devorats per cérvols, senglars, grulles i el linx ibèric, el felí més rar del món.
Documentals
Durada: 30'
19.10
Las recetas de Julie
El país de Lille
Cap al nord es troba la ciutat de Lilla, on es va fundar la capital de Flandes, i que abans de ser francesa va ser flamenca, borgonyona i espanyola. A través de la seva herència culinària, la Julie prepara tres receptes típiques: el gall amb cervesa, l'estofat de carn i la crema brulée de xicoira.
Altres
Durada: 55'
20.05
Días de cine
El programa treu el cap aquesta setmana a les estrenes més destacades de la cartellera cinematogràfica de la mà de la protagonista de la nova ficció de TVE1, Parot, l'actriu Adriana Ugarte.
Altres
Durada: 60'
21.05
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
21.15
Concierto Ciudades Patrimonio Salamanca
Des de la plaça Mayor de Salamanca, concert extraordinari deI X Cicle de Música de Cambra a les Ciutats Patrimoni de la Humanitat, presidit per la reina Sofía i dirigit per Andrés Salado. El concert de l'Orquestra de Cambra Freixenet de l'Escola Superior de Música Reina Sofia compta amb l'assistència dels 15 alcaldes i alcaldesses de les ciutats espanyoles amb el segell Unesco, que l'endemà celebren la seva assemblea general a Salamanca.
Altres
Durada: 80'
22.35
Historia de nuestro cine: Noviembre
Empès pel seu esperit idealista, l'Alfredo decideix crear un art més lliure, fet amb el cor, capaç d'aconseguir que la gent se senti viva. El seu concepte del teatre comença més enllà de l'escenari i es trasllada a peu de carrer, cara a cara amb el públic.
Pel·lícules
Durada: 103'
00.18
Historia de nuestro cine: Cómicos
Narra la vida dels actors ambulants que recorren la geografia nacional interpretant una infinitat de repertoris populars.
Pel·lícules
Durada: 112'
02.10
Las noches del Monumental
Lucía Rey: Lucerías
L'Orquestra i Cor de RTVE, juntament amb artistes de reconegut prestigi, omplen les nits de clàssic, jazz, flamenc, cobla i modern.
Altres
Durada: 75'
03.25
Documenta2
Inclou Secretos del Universo: La sorprenent revolució en la física durant el segle XX va ser possible gràcies a la singular personalitat dels científics que la van protagonitzar. Des de descobrir els secrets de l'àtom fins a resoldre els misteris del cosmos, i des de la confiança d'Einstein fins a la convicció de Hawking.
Documentals
Durada: 60'
04.25
Nunca es demasiado pequeño
Avui: Escondites i Vivir diferente.
Documentals
Durada: 45'
05.10
Las recetas de Julie
La tierra de los impresionistas
Giverny és una ciutat a la vall d'Epte que separa la Normandia de l'Illa de França. Està vinculada a la presència històrica de Claude Monet, que també va deixar la seva empremta en la cuina de Giverny.
Altres
Durada: 50'