Programació La 2

Divendres, 12 agost de 2022
06.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
Reportero de la historia
El programa baixa al laberint subterrani de les mines prehistòriques de Gavà. De més de 6.000 anys d'antiguitat, aquestes mines de variscita van donar lloc a tallers joiers actius d'una habilitat excepcional.
Documentals
Durada: 35'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Mi familia en la mochila
Arequipa-Valle del Colca
L'Antonio, la Sonia i els seus fills, la Candela, el Mateo i la Jimena, demostren com es pot, amb poc pressupost i moltes ganes, iniciar una aventura en família.
Documentals
Durada: 30'
08.25
Supervivencia extrema
Animales con ingenio
Tot i que el món pot presentar desafiaments extrems que semblen impossibles de superar, alguns animals han desenvolupat unes tècniques enginyoses per fer front als desafiaments més durs, assegurant-se així la seva contínua supervivència.
Documentals
Durada: 50'
09.15
De parque en parque
Parque Nacional de la Caldera de Taburiente
El Parc Nacional de la Caldera de Taburiente deu el seu nom a la caldera de vuit quilòmetres que el forma. És una de les millors representacions de l'efecte de la vulcanologia i l'erosió posterior. Nombroses erupcions volcàniques i posteriors lliscaments han configurat aquest paisatge sorprenent ple de vida vegetal i animal endèmica.
Documentals
Durada: 55'
10.10
La vida secreta de Felipe II
Documental sobre la vida secreta de Felip II.
Documentals
Durada: 55'
11.05
Planeta azul
Litorales marinos
Les costes de tot el planeta constitueixen un element clau per a la supervivència de molts animals. És el més dinàmic de tots els hàbitats oceànics. El repte al litoral marí és sobreviure als canvis constants, en moltes ocasions, extrems.
Documentals
Durada: 50'
11.55
100 años de Residencia de Estudiantes
El 2010 es compleixen els 100 anys de la fundació de la Residencia de Estudiantes. Una institució creada pels intel·lectuals i científics espanyols més destacats per tal de revolucionar l'ensenyament al país.
Documentals
Durada: 60'
12.55
Mañanas de cine: El llanero solitario
John Reid, un ranger de Texas, sobreviu a una emboscada perpetrada per uns bandits. El Toro, un indi pottawattomie, és qui troba el Reid malferit.
Pel·lícules
Durada: 85'
14.20
Curro Jiménez
El indulto
El rei Ferran VII envia un emissari a Curro Jiménez que li ofereix l'indult a canvi de certs serveis.
Sèries
Durada: 55'
15.15
Expedición culinaria: cocinar con fuego
Expedición barbacoa
A nivell culinari, Austràlia és meravellós i és degut a la contribució de molts altres països i a cuiners amb talent que han descobert tot un món d'espècies, tècniques i sabors. En aquest episodi es mostren tot tipus de barbacoes de diferents models, mides i països.
Documentals
Durada: 30'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Supervivencia extrema: Rarezas animales i Moldava-El río de oro
Documentals
Durada: 100'
18.10
El escarabajo verde
Vida en el olivar
Espanya és el primer país productor d'oli d'oliva del món amb 308,9 milions d'oliveres, el 80% de les quals és a Andalusia. No obstant això, la majoria es cultiva en sòls nus i es perd, així, la biodiversitat de manera gradual.
Altres
Durada: 30'
18.40
Un poco más lejos
Thailandia. Chiang Mai y Koh Phangan
El programa segueix visitant Tailàndia i coneix una ètnia única, a la zona fronterera, a prop de la frontera de Myanmar, on les dones s'adornen el coll amb anells de metall. A més, s'observa com es fabrica el celadont.
Documentals
Durada: 55'
19.35
Viaje al pasado de las ciudades
Tokio-Japón: ciudad futurista
Tòquio, la sofisticada capital del Japó, és un desplegament grandiós d'avenços arquitectònics. L'afició de Tòquio a la robòtica i a l'estil industrial arrossega els espectadors a un viatge imaginari d'artefactes pop icònics.
Documentals
Durada: 15'
19.50
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
20.00
Expedición con Steve Backshall
Surinam, el mundo perdido
L'Steve i el seu equip d'especialistes en la jungla s'aventuren amb caiac per arribar al cor de Surinam, on veuen boscos verges per on no ha passat mai ningú. Així mateix, a Djumu, l'Steve ha de demanar permís al cap del llogaret, que són els que preserven les selves de Surinam.
Documentals
Durada: 55'
20.55
Días de cine
El programa se centra aquesta setmana en les estrenes que arriben a la cartellera espanyola aquest divendres, com les comèdies espanyoles Por los pelos, de Nacho G. Velilla, i Voy a pasármelo bien, de David Serrano. A més, es parla de La Bestia, de l'actor i cineasta islandès Baltasar Kormákur, i Con canas y a lo loco, de Katie Aselton.
Altres
Durada: 30'
21.25
Plano general
Jenaro Castro conversa amb el comunicador i escriptor Pepe Domingo Castaño, que admet haver dubtat en la seva tornada a la feina quan va tenir covid-19. Així mateix, Castaño mostra la seva devoció per Galícia, s'atreveix a recitar versos de Rosalía de Castro i parla sense embuts d'assumptes d'actualitat, com ara els lideratges polítics, la monarquia, el populisme i la càrrega fiscal.
Altres
Durada: 35'
22.00
Historia de nuestro cine: Suéltate el pelo
El grup espanyol Hombres G gaudeix d'una gran fama. El David coneix una fan que està boja per ell. Tot i que la rebutja, poc temps després algú intenta fer-li xantatge amb unes fotos robades. El David acaba a la presó.
Pel·lícules
Durada: 100'
23.40
Historia de nuestro cine: Vacaciones para Ivette
Una família madrilenya espera l'arribada d'un nen francès. Però el nen no acaba d'aparèixer i la que sí que s'estableix a la casa és la germana gran del jovenet, un franceseta la mar d'atractiva.
Pel·lícules
Durada: 85'
01.05
Documenta2
Inclou Supernaturaleza: Sensibilidad
Documentals
Durada: 50'
01.55
Las casas más extraordinarias del mundo
Israel
Piers Taylor, guardonat arquitecte, i Caroline Quentin, apassionada de les cases, viatgen al voltant del món visitant les cases més innovadores mai construïdes.
Documentals
Durada: 65'
03.00
Un poco más lejos
Tailandia. Pattaya
La sèrie narra el nou projecte de viatge de la famosa viatgera i autoestopista ucraïnesa Mariia Khandus.
Documentals
Durada: 50'
03.50
Supervivencia extrema
Animales de sangre fría
Sèrie documental que mostra les grans capacitats que tenen algunes espècies d'animals per sobreviure.
Documentals
Durada: 50'
04.40
¿Verdadero o falso?
Mentir és una cosa innata en l'ésser humà, però de vegades hi ha gent que construeix la seva vida al voltant d'un engany. Aquest és el cas d'Enric Marco que, durant anys, es va fer passar per un supervivent dels camps de concentració nazis, o d'Alicia Esteve, que va aconseguir convèncer tothom que havia viscut una tragèdia en els atemptats de l'11 de setembre.
Documentals
Durada: 55'
05.35
Mugaritz, campo a través
S'analitzen els sistemes de treball al restaurant Mugaritz.
Documentals
Durada: 65'