Programació La 2

Dimarts, 29 novembre de 2022
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
07.05
Metrópolis
Los Ángeles
Los Angeles, pionera en noves tendències, és la ciutat de la llibertat i l'estil de vida relaxat, unes característiques que es reflecteixen en la seva arquitectura.
Documentals
Durada: 25'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
08.00
Gales. El salvaje oeste de Gran Bretaña
Muntanyes escarpades al nord, paisatges muntanyencs al sud i penya-segats escarpats al llarg de la costa, una regió de contrastos. Encara que Gal·les és l'àrea més petita de la Gran Bretanya, el seu paisatge està envoltat de mites i llegendes. A més, a Snowdonia i Skomer hi coexisteixen una gran varietat d'animals.
Documentals
Durada: 50'
08.50
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 40'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
Documenta2
Inclou Mi odisea griega: Epidauro/Moni/Spetses: Peter Maneas creua el mar Egeu per visitar Epidaure: conegut pel seu famós teatre clàssic, forma part d'un enorme complex de gran importància històrica.
Documentals
Durada: 45'
11.40
¿Cómo lo haríamos hoy?
Washington DC. Cómo construir una ciudad (II)
Segona part del capítol dedicat a Washington D.C. No és ni un estat ni una ciutat normal, però té les responsabilitats de tots dos. No té el pes dels altres estats, però sovint és protagonista dels esdeveniments que afecten a tot el país.
Documentals
Durada: 45'
12.25
Mañanas de cine: Los cuatro truhanes
Cat i Hutch arriben a El Paso. Mentre els habitants del poble treballen preparant una execució, es presenten al banc, on fan el lliurament d'una quantitat propera als 300.000 dòlars en or.
Pel·lícules
Durada: 115'
14.20
Las recetas de Julie
La cocina vasca con Andrée Rosier
La Julie presenta la primera dona que ha rebut una estrella Michelin, Andrée Rosier, a més de ser l'única dona guanyadora del premi Millor cuiner de França. Amant de la seva regió, els productes bascos la inspiren i, en particular, el famós pernil basc Ibaïama.
Altres
Durada: 55'
15.15
Rick Steves por Europa
El Loira: tierra de castillos
Europa està plena de castells i palaus sorprenents, però no hi ha cap regió més famosa pels seus castells que la vall del Loira a França.
Documentals
Durada: 30'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Amur, el Amazonas de Asia: El dragón negro i China: antiguo reino animal: Oeste: un paraíso frágil: El vast altiplà tibetà Qinghai és un regne congelat i un dels llocs per viure més extrems de la terra. Als seus 2,5 milions de quilòmetres quadrats, tota forma de vida està interconnectada i acuradament equilibrada.
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou Mi odisea griega: Citera: El viatge del Peter el porta a l'illa de Citera, la llar de la seva família. En aquest episodi, aprofundeix en la història de la seva família i descobreix que les seves arrels es remunten al segle XV.
Documentals
Durada: 40'
18.50
El espectáculo de la Tierra
El planeta dibujado
Mentre l'interior d'Austràlia s'ha cobert de taques pàl·lides, obra de uombats, a la selva verda tropical del Congo una increïble reunió d'elefants ha creat una clariana.
Documentals
Durada: 50'
19.40
Página 2
Dolores Redondo
El programa viatja a Bilbao amb Dolores Redondo, perquè allà és on transcorre Esperando el diluvio, la seva nova novel·la que tracta sobre un assassí en sèrie verídic. A continuació, l'analista forense Óscar Sánchez-Crespo parla de la importància del llenguatge gestual a El rostro del crimen. A més, l'espai visita el Festival 42 de Barcelona.
Altres
Durada: 30'
20.10
Culturas 2
Espai que explica l'agenda cultural i l'enfoca com una manera de conèixer, entendre i emocionar-se amb el món. El programa engloba tot l'art de crear i conèixer mentre presta una atenció especial en la ciència, les tendències, tant locals com universals, i les novetats, tant de les ciutats com dels pobles. A més, s'hi inclouen entrevistes, debats, cròniques, recomanacions, clubs de lectura i cultura digital.
Altres
Durada: 30'
20.40
Rick Steves por Europa
La Riviera italiana: Cinque Terre
De nou a Europa, el Rick visita la franja més bella de la costa mediterrània, el Cinque Terre italià, format per cinc petits pobles aïllats en el tram més seductor de la Riviera italiana.
Documentals
Durada: 25'
21.05
Little Black Dress
El little black dress o vestit negre va ser una creació de Chanel, que es va convertir de seguida en l'uniforme de tota dona de bon gust, tal com a la dissenyadora li agradava definir-lo.
Documentals
Durada: 55'
22.00
Órbita Laika
¡Hágase la luz!
El programa descobreix les propietats de la llum. Per això, la química Déborah García ensenya dues tècniques fotogràfiques sensacionals: la cianotípia i la clorotípia. El físic Javier Santaolalla, per part seva, descobreix el fenomen de la polarització de la llum. Tot seguit, el geòleg Nahúm Méndez mostra la misteriosa luminescència que exhibeixen alguns minerals. A més, l'espai rep un convidat molt especial: Raúl Andero, investigador de l'Institut de Neurociència de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Altres
Durada: 55'
22.55
El cielo en llamas
Diversos equips de recerca, amb les últimes tecnologies disponibles, proven d'esbrinar si l'aurora boreal podria ser un perill per a la supervivència en el planeta. Conèixer el sol i el seu comportament per preveure la metereologia espacial és una part fonamental en aquesta recerca.
Documentals
Durada: 50'
23.45
Documentos TV
Inclou Mapuche, gente de la tierra
Altres
Durada: 65'
00.50
Metrópolis
OFFF2022
Espai de cultura que s'ha convertit en un punt de referència obligat per a totes aquelles persones inquietes per seguir les últimes tendències en el camp de la creació artística.
Altres
Durada: 35'
01.25
Conciertos de Radio 3
Arde. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 35'
02.00
Documenta2
Inclou Mi odisea griega: Monemvasia/Elafonisos/Citera: El Peter aprofundeix en la història de Monemvasia: coneix una de les esglésies bizantines més antigues del país, Santa Sofia, i una de les zones vinícoles més antigues del món. Després, posa rumb a Elafonisos i, finalment, es dirigeix a l'illa dels seus avantpassats, Citera.
Documentals
Durada: 45'
02.45
El Louvre desde dentro
Documental que descobreix la feina que es fa quan el Louvre no està obert i les obres estan en calma. En alguns departaments és el dia més actiu de la setmana: es neteja, es repara i s'embalen obres d'art. Una feina entre bastidors.
Documentals
Durada: 50'
03.35
El espectáculo de la Tierra
Una nueva perspectiva
En aquest lliurament, un satèl·lit descobreix unes colònies de pingüins desconegudes fins ara, uns descobriments sorprenents en paisatges remots i uns anells de gel misteriosos que podrien posar en perill les cries de foca.
Documentals
Durada: 50'
04.25
Amur, el Amazonas de Asia
El extremo oriente
El riu Amur es troba entre els deu rius més cabalosos del planeta, encara que els occidentals amb prou feines el coneixen. L'extrem oriental rus és un lloc de trobada únic de plantes i animals del nord i del sud, que compta amb els boscos més diversos de la Terra.
Documentals
Durada: 50'
05.15
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
05.30
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'