Programació La 2

Dilluns, 25 setembre de 2023
06.25
El bosque protector
Arrui: historia de un emigrante
La introducció de l'arruí a Sierra Espuña és plena de controvèrsia. El programa descriu com va arribar fins aquí, com ha evolucionat i com es gestiona perquè la població sigui un recurs cinegètic compatible amb els recursos de la zona.
Documentals
Durada: 25'
06.50
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
07.35
Página 2
Irene Solà
L'espai centra el primer programa de la temporada en Irene Solà i la seva novel·la Et vaig donar ulls i vas mirar les tenebres. A més, els cuiners Joan i Josep Roca mostren els secrets del seu restaurant al llibre CCR. Finalment, es commemora el 50è aniversari de la defunció de J.R.R. Tolkien.
Altres
Durada: 30'
08.05
El panteón de Roma: una megaestructura antigua
El Panteó romà és un monument excepcional. Construït pels romans al segle I aC, és un exemple de veritable proesa arquitectònica, amb la seva notable grandària i la seva cúpula, que ha estat la més gran del món durant 13 segles.
Documentals
Durada: 50'
08.55
El escarabajo verde
Sed de turismo
El programa parla del turisme i el consum d'aigua. Per començar, l'espai ha analitzat quines són les zones d'Espanya que reben més pressió turística cada any i s'hi ha desplaçat per comprovar de primera mà com es gestiona el consum de l'aigua per part del sector turístic. Més tard, es visita el Consorci d'Aigües de la Costa Brava per conèixer les campanyes que duen a terme per estalviar aigua.
Altres
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'
11.10
Documenta2
Inclou Grandes misterios de la ciencia: El lado oculto de la Luna: La Lluna té un costat ocult a la vista que és sorprenentment diferent: muntanyenc, amb cràters profunds i una escorça més gruixuda. Ara, els científics intenten esbrinar per què el costat visible de la Lluna és totalment diferent d'aquell que no veiem mai.
Documentals
Durada: 50'
12.00
Heroínas de la sabana
En les espècies del món animal, mascles o femelles imposen la seva autoritat sobre la bandada, utilitzant diferents virtuts pròpies d'un líder. Les femelles líders no tenen superioritat física, però sí totes les qualitats i actituds que cobreixen les necessitats del grup en tots els àmbits.
Documentals
Durada: 55'
12.55
Mañanas de cine: California
Després de la Guerra Civil nord-americana, el Michael Random, conegut com a Califòrnia, un soldat de la Unió, és alliberat de la presó i es dirigeix cap a Missouri amb el seu company William. Però pel camí són atacats per uns bandits i el William és assassinat.
Pel·lícules
Durada: 95'
14.30
Arkeo
Etiopía: Lalibela, desvelando una leyenda
Com a ciutat petita perduda al cor de les muntanyes d'Etiòpia, Lalibela ha atret desenes de milers de pelegrins ortodoxos anualment durant els últims 800 anys. Venen a meditar en una de les 12 esglésies excavades a la roca, catalogades com a patrimoni mundial per la UNESCO.
Documentals
Durada: 25'
14.55
En busca de secretos
Nueva York
Nova York amaga secrets pertot arreu, només cal saber on buscar. En aquest episodi, sis experts busquen algunes de les històries ocultes més notables de Nova York.
Documentals
Durada: 50'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou El círculo mágico del arrecife: El anillo de fuego i Encuentros con los osos grizzly con Chris Morgan: El desafío del hambre: Quan la primavera arriba a la costa de Katmai, a Alaska, els ossos bruns es desperten del seu son hivernal amb una única cosa al cap: el menjar.
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou Grandes misterios de la ciencia: ¿Hay vida en Marte?: El 1996, la comunitat científica es va veure sacsejada pel descobriment d'un meteorit que semblava provenir de Mart. La troballa va suggerir que en aquest planeta podria haver-hi vida.
Documentals
Durada: 50'
19.00
Arkeo
Isla de Pascua: el gran tabú
Durant molt de temps es va pensar que la gent de Rapa Nui s'havia delmat fins al punt d'extingir-se fa uns quants segles. Tot i això, les troballes de Nicolas Cauwe, un arqueòleg de renom mundial, expliquen una història diferent.
Documentals
Durada: 25'
19.25
Página 2
Antonio Muñoz Molina
Óscar López entrevista Antonio Muñoz Molina per la seva última novel·la, No te veré morir, que narra una història d'amor de més de 50 anys. Tot seguit, el programa se submergeix en la relació entre literatura i dibuix, amb el llibre El eco pintado, d'Óscar Martínez.
Altres
Durada: 30'
19.55
Turismo rural en Europa
Geoparque de Villuercas y las entrañas de Ibor
El Geoparc de Villuercas-Ibores-Jara és un massís muntanyós d'àmplia extensió situat al sud-est de Càceres, entre les conques del Tajo i del Guadiana, que conserva un patrimoni geològic singular i un gran patrimoni artístic.
Documentals
Durada: 35'
20.30
RTVE es cine
Espai que relata l'actualitat del Festival de Cinema de Sant Sebastià.
Altres
Durada: 30'
21.00
Mundos perdidos y tesoros ocultos
El Palacio del Minotauro
Janina Ramírez viatja a l'illa de Creta per investigar una de les històries de descoberta més polèmiques de tots els temps. Fa un segle, un britànic adinerat anomenat Arthur Evans va arribar a Creta a la recerca del mite grec més famós de tots: el rei Minos i l'aterridor Minotaure.
Documentals
Durada: 60'
22.00
Días de cine clásico: El guateque
Hrundi V. Bakshi és un actor maldestre d'origen indi que està rodant una pel·lícula al desert. Les seves ficades de pota fan que sigui acomiadat de la gravació. No obstant això, rep la invitació a una festa organitzada pel productor del seu últim film. En aquest esdeveniment, tothom sembla feliç, però el Hrundi no coneix ningú. Davant de tanta sofisticació, comencen a produir-se situacions curioses.
Pel·lícules
Durada: 105'
23.45
Pel·lícula: La sombra de Evita, volveré y seré mil
Documental que mostra la visita d'Eva Perón a Espanya l'estiu del 1947 en el marc de la seva gira europea, que ella mateixa va batejar amb el nom de la Gira de l'Arc de Sant Martí. Tan sols tenia 28 anys, tenia com a missió vendre blat a Espanya i, segons algunes informacions i investigacions històriques, facilitar la trama d'evasió de nazis a l'Argentina i recuperar l'or nazi d'un banc suís.
Pel·lícules
Durada: 90'
01.15
Conciertos de Radio 3
OKDW. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
01.45
Siete mundos, un planeta
Australia
Lliurament dedicat a Austràlia, una terra a la deriva a l'època dels dinosaures. Aïllats durant milions d'anys, els estranys i meravellosos animals que van quedar abandonats aquí no existeixen en cap altre lloc de la Terra.
Documentals
Durada: 50'
02.35
Los caminos hacia Memphis
El 1968, James Earl Ray va arribar a ser l'home més buscat dels Estats Units, després d'assassinar Martin Luther King. El seu enjudiciament va generar molts dubtes. No falten teories conspiratives de tot tipus sobre l'assassinat de Luther King. Teories alternatives sobre possibles sospitosos per motius econòmics o de racisme.
Documentals
Durada: 80'
03.55
En busca de secretos
Singapur
Un grup d'experts proposa explorar alguns dels espais més notables de Singapur i revelar secrets sorprenents.
Documentals
Durada: 45'
04.40
Noruega. Entre fiordos y páramos
Els fiords i els erms de Noruega es troben entre les coses més espectaculars que Europa té per oferir. En destaca la vida salvatge, amb bandades de rens, petits ramats de bous mesquers, salmons i aus.
Documentals
Durada: 50'
05.30
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'