Administracions

L’EMD de l’Estartit porta Torroella al contenciós

Reclama la revisió de la quantitat que l’Ajuntament li ha de transferir

Volen un informe tècnic extern

L’entitat municipal descentralitzada de l’Estartit (EMD) ha interposat un recurs contenciós administratiu per reclamar uns 1,5 milions d’euros a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, en comptes dels 875.985 euros que, en principi, hauria de percebre segons el conveni signat entre les parts, el 4 d’octubre del 2021. L’equip de govern, d’UPM i ERC, afirma que els càlculs estan ben fets, i valora que, en tot cas, s’està davant d’un debat tècnic, i no polític.

El president de l’EMD, Francesc Ferrer, reclama la revisió del sistema de càlculs de la transferència que s’ha de fer des de Torroella: “Entenem que no són correctes. Per això vàrem requerir tota la informació per poder analitzar-ho”, explica, i hi afegeix: “El que volem saber és si tenim o no tenim raó, per tenir clar qui està equivocat.” Ferrer explica que s’ha optat per presentar el recurs perquè el 3 de febrer va vèncer el termini.

El president de l’EMD diu que s’està negociant i creu que el millor seria demanar un informe tècnic extern, com ara dels serveis econòmics i jurídics de la Diputació de Girona, per ajudar a aclarir aquest tema.

Per la seva banda, Marc Calvet (ERC), primer tinent d’alcalde del govern d’UMP-ERC, diu que no s’està davant d’un debat polític, sinó d’un tema estrictament tècnic: “Tenim tota la confiança en els nostres tècnics, i és precisament des d’aquesta perspectiva tècnica que s’ha de resoldre aquest tema.”

LA XIFRA

1,5
milions d’euros
és el que l’EMD considera que se’ls ha de transferir des de l’Ajuntament de Torroella.

LA FRASE

El de demanem és saber si tenim o no raó en les demandes, per tenir clar qui està equivocat
Francesc Ferrer
president de l’entitat municipal descentralitzada de l’estartit

La primera reclamació, al ple

El novembre passat, el president de l’entitat municipal descentralitzada (EMD) de l’Estartit, Francesc Ferrer, va demanar intervenir en el ple de Torroella de Montgrí per carregar contra les partides que els van reservar pel 2022. També s’afirma que hi ha una confusió de partides en què l’Ajuntament assumeix despeses que ja són a càrrec de l’EMD, donant a entendre que d’altres hauran de ser assumides des de l’Estartit. Per aquest motiu des de l’EMD van presentar al·legacions i reclamacions i ara, abans que acabi el termini, s’ha interposat el contenciós.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.